Saba Palestina KIF/Liria IF

Referat: AIF Barrikaden - Saba Palestina KIF/Liria IF

Startelva: Adrian – Chanon, Eklund, Matte, Ahlgren – Mathias, Tristan, Anton – Aman, Besnik, Harry
Avbytare var:
Felix som kom in redan efter 3 min sedan Matte skadat sig. Aman gick då ner och tog Mattes plats medan Felix tog Amans som högeranfallare.
Shershah som spelade sista 35 som högeranfallare.
Yousef som spelade sista 20 som vänsteranfallare.
Kevin som spelade sista 10 som vänstermittfältare (?)

Vi dominerade första 10-15 utan att skapa särskilt mycket. Saba Palestina skapade sin första chans efter i den 16:e min då en av deras kunde valt att gå ensam mot mål men istället tog det märkliga beslutet att försöka sig på en crossboll som dessutom gick över kortlinjen. Det verkade ge dem energi och de jämnade ut spelet och skapade dessutom en jättechans i 18:e min där Adrian gjorde en fantastisk reflexräddning, de sedan fick en retur från nära håll där vi lyckades få undan bollen till slut.

I den 21:a min gjorde vi 1-0 genom Tristan som efter pass från Felix från halvdistans sköt ett välplacerat skott. Resten av halvleken var jämn spelmässig och i princip inga målchanser.

I andra halvlek flyttade Saba Palestina upp sitt lag redan från start och fick väl också redan från start ett visst spelövertag men det skulle dröja en kvart innan de skapade sin första hyfsade målchans. I samma veva skadade sig också Eklund och fick utgå vilket gjorde att Felix fick gå ner som högerback, Chanon in som mittback och Shershah in som högeranfallare.

Nu började också deras offensiv bli allt hejdlösare. Man kom också ofta in med mycket folk långt inne i vårt straffområde som de borde kunnat göra mer av men på något sätt kom de aldrig riktigt till skott trots en del jättefina lägen. Det blev ofta mycket ”bollstuds” fram och tillbaka mellan lagen i omedelbar närhet av vårt mål innan vi till slut kunde rensa. De hade också 6 hörnor under 20 minuter utan att få till någon riktig farlighet ens de gånger hörnorna droppade ner på marken.

Deras press mot oss var verkligen kraftig mot slutet när man bara stannade hemma med en spelare och vi borde kunnat utnyttja det bättre. Vi var flera gånger väldigt nära att skaffa oss rena frilägen men slarvade bort nästan alla och de två andrar gångerna räddade deras målvakt dem genom långa utrusningar.

I den 90:e min skulle de få en gyllene chans att kvittera på en frispark från visserligen ganska långt håll men där man kände att deras duktige nr 99 med hjälp av medvinden skulle kunna få till ett jättefarligt skott. Så blev också fallet men Adrian gjorde en ypperlig räddning och lyckades tippa bollen över målet och efter 2 min tillägg blåste domaren av matchen och vi kunde skriva in en 1-0-seger i protokollet och en andraplats över natten..

Statistik: Hörnor: 2-7 Avslut på mål: 3-4 Avslut utanför 3-5