Bosnien Hercegovina SK

Referat: AIF Barrikaden - Bosnien Hercegovina SK

Startelva: Johan – Eshagh, Oskar H, Paul, Ziya – Martin, Alex M, MohammedAli – Ahmed, Anders, Oskar W

Avbytare var Salah Amore (som gjorde sin första match för oss) som kom in som vänsteranfallare i den 36:e min och fortsatte i den positionen så länge vi spelade 4-3-3 men gick ner som vänster yttermittfältare när vi gick över till 4-4-2 mot slutet, Mohamed Z som kom in i paus som högerback men efter 20 min sedan gick upp som högeranfallare innan han när vi gick över till 4-4-2 avslutade som yttermittfältare till höger och slutligen Victor L som spelade högerback sista knappa halvtimmen.

Vi spelade i första halvlek bra redan från minut 1 och var genomgående det bättre laget. Redan i den 5:e min skaffade vi oss en straff sedan man dragit ner Mohammed Ali. Tyvärr missades den av Anders – rättare sagt så räddade målvakten den inte alltför bra slagna straffen. Bara 2 min senare bombade Paul en frispark klockrent i ribban. Tyvärr missades också returen från ett mycket bra läge. I den 12:e min var det Bosnien Hercegovinas (i fortsättningen benämnda BH) tur att få ett jätteläge att göra ett ledningsmål men skottet från en helt ren spelare inne i straffområdet motades med en fin reflexräddning av Johan.

Vi fortsatte att dominera, inte totalt men ändå rätt klart. Det skulle dock dröja till den 33:e min, när Ahmed sköt först en gång och sen via en BH-spelare fick tillbaka bollen och säkert satte den från nära håll, innan matchen alltså fick sitt första mål. Vi hade sen ytterligare ett par riktigt fina chanser innan vi fick ett psyklogiskt mål bara sekunderna före pausvilan. Det var Matrin som fick in bollen på en retur på ett skott av Alex. BH torde nu ha blivit Martins favoritlag eftersom han gjorde det avgörande målet också i den träningsmatch mot dem i december som vi vann med 4-3.

Förutom ovannämnda friläge skapade BH inte mer än några resultatlösa hörnor så vår ledning i halvtid var klart rättvis även om kanske ett mål för stor.

I andra halvlek var det BH som var det klart bättre laget och detta också redan från första minuten och dominerade i början mer än vad vi gjort i första halvlek. De skaffade sig också många målchanser. Redan efter en dryg minut missade en kille – som det såg ut mest av ren nonchalans – helt ostörd från max 2 meter och med ett tillfälligt tomt mål. Det var nästan ett konststycke att han lyckades få den någon decimeter över ribban. Ett reduceringsmål skulle dock komma bara 3 minuter senare efter en fin soloprestation av deras duktiga tunga anfallare som dock annars inte fick ut riktigt så mycket som han kanske borde och räknat med p.g.a. ett mycket bestämt och uppoffrande backspel från vår sida och verkade ju längre matchen led allt mer frustrerad trots sitt mål.

Vi fick sedan ännu ett psyklogiskt mål när vi mindre än 2 min efter deras 2-1-mål gjorde 3-1. Efter en perfekt frispelning av Anders från Oskar W där såväl Anders som Salah kom helt fria med målvakten sedan de timeat (stavningen? -
timat??) sina löpningar så exakt att de precis undvek offside. Anders valde att avsluta själv och gjorde det ytterst säkert genom att först lura ner målvakten och därefter runda honom.

Detta vårt mål skulle dock visa sig bli bara ett kort avbrott i BH:s nu jättelika offensiv. I den 62:a min kunde de också reducera på en straff och i den 69:e min kom den välförtjänta kvitteringen på ett visserligen välplacerat men som det kändes ändå inte helt otagbart långdistansskott. Däremellan gjorde Johan en fullständigt osannolik räddning när han med en imponerande vighet kastade sig och räddade ett hårt skott upp mot skottet från nära håll.

BH gick sen för ett segermål och gick över till något slags 5-0-5-spel som gav oss kollosala ytor på mitten där vi kunde förflytta bollen 30-40 meter utan att bli attackerade av någon motståndare. Även om vi kunde utnyttjat detta bättre så jämnade vi nu ut spelet betydligt mot slutet av matchen och höll ställningarna bra även sedan Ahmed blivit tämligen obegripligt utvisad en dryg kvart från slutet. Vi hade t.o.m. en riktigt bra chans att avgöra matchen 4 min före slutsignalen men krånglade till det så att det rann ut i sanden.

Slutresultatet speglade matchen ganska väl. Lagen hade var sin halvlek och totalt sett ungefär lika många heta chanser. Medan vi mer försökte spela oss fram till fina lägen var BH, som Balkanlag oftast är, väldigt skottvilligt vilket avspeglar sig i statistiken nedan.

Statistik: Hörnor: 5-5 Avslut på mål: 8-8 (varav ett ribbskott) Avslut utanför 3-10