28 december 2015
21:45

Bjuvstorps FF

Referat: AIF Barrikaden - Bjuvstorps FF

Den sista gruppspelsmatchen – och den som skulle visa sig bli den sista ö.h.t. för oss den här gången – gick mot div 4-laget Bjuvstorp. Trots deras divisionstillhörighet kändes uppgiften att ta den seger som behövdes för att vara säkra på gruppsegern inte alls övermäktig utan snarare sannolik utifrån tidigare prestationer. Bjuvstorp hade förlorat mot Alexander den Store med 0-2 och vunnit sina två andra matcher genom avgöranden först i slutminuterna medan vi gjort en rent strålande insats med ett enda insläppt mål på en oturlig styrning och också ett mycket fint anfallsspel som resulterat i ett överväldigande antal heta målchanser.

Detta var väl den spelmässigt jämnaste matchen av de våra men ändå skapade vi redan efter en dryg minut en målchans som inte borde kunnat missas och ytterligare två jättechanser från vår sida hann passera innan vi fick in det efterlängtade ledningsmålet efter 6 ½ minut. Denna gången var det Jonas som från högerkanten sköt ett distinkt skott, från ”halvdistans” med inomhusmått mätt, som resulterade.

Men därefter kom den olyckliga minut som ensam skulle radera ut frukterna av vårt rent av suveräna spel i samtliga matcher. Bara 15-20 sek efter vårt mål kom kvitteringen efter en grov missbedömning av Mohamed (förlåt Mohamed men jag brukar ju berömma dig så ofta när du gör bra saker så då får jag väl nämna också när du gör en mindre bra insats) och en minut senare försatte vi oss i ett mycket svårt läge när vi gjorde ett misslyckat byte som Bjuvstorp omdelbart utnyttjade till ett ledningsmål. Vi gav dock inte alls upp utan skapade läge efter läge de sista minuterna och utan ett strålande målvaktsarbete hade vi kunnat göra både 2 och 3 mål på slutet och därmed som sagt säkrat gruppsegern.