7 december 2013
12:00

Referat: KF Malmö - AIF Barrikaden

Startelva: Mikael Larsson (ny) – Frmas, Athiar, Roy, Danne – Rabih, Henke Ni, Johan E, Park – Hkmat, Joel J

Avbytare var Sizar som kom in efter en halvtimme som höger yttermittfältare, spelade där några minuter, gick senare upp i anfallet innan han blev vänster yttermittfältare varifrån han byttes ut 5-10 min före slutet och Ammar som också kom in efter en halvtimme, i hans fall som högerback, spelade resten av 1:a halvlek där, spelade första 25 min i 2:a halvlek som höger yttermittfältare innan han byttes ut.

Matchen spelades, som alla förstår som inte låg för ankar hela helgen, under ganska usla väderförhållanden – inte nog med att det stundtals blåste oerhört mycket (så mycket att KF Malmös målställning flyttade sig en bra bit en gång i 2:a halvlek!) utan det fanns också ett tunt täcke av vad man kalla iskristaller (?) som bollen liksom gled ovanpå. Tillsammans gjorde dessa båda faktorer att ett ordnat spel kraftigt försvårades. Med tanke på detta var matchen som helhet fullt OK spelmässigt.

Eftersom det var svårt att slå bollar på djupet utan att de bara försvann i fjärran så kändes det som en klar fördel att spela i motvind och det märktes också på spelfördelningen. Vi hade ett litet spelövertag i motvinden i 1:a halvlek och kunde ibland bita oss fast ganska länge på deras planhalva vilket resulterade i en del halvchanser. Vi hade också ett friläge redan i den 3:e min som borde resulterat i ett ledningsmål där underlaget nog hade en avgörande betydelse för att avslutet helt misslyckades. Hade vi inte väldigt onödigt sprungit offside vid ett par tillfällen hade vi också haft stor chans att få till ett mål i den kraftiga medvinden. I 2:a halvlek däremot hade vi svårt att skapa någonting alls även om det vi skapade å andra sidan var ytterst nära att omsättas i ett eller två mål.

Första havlek var utöver det nämnda friläget för oss precis i början fattig på riktigt heta chanser från något av lagen. I den 41:a min hade KF Malmö ett väldigt tungt och välplacerat skott som såg ut att smita in nere vid ena stolpen innan vår målvakt Mikael Larsson med yttersta fingerspetsarna ( så ”yttersta” att domaren aldrig märkte att han rörde den utan dömde inspark) lyckades styra den utanför målet. I övrigt inget.

Andra halvlek innehöll däremot såväl många som otroligt heta målchanser. Efter det att vi onödigt tappat bollen på mittplan kunde de få till en snabb omställning som resulterade i ett ledningsmål där bollen gick in via ena stolpen. Det hade då bara gått 4 min. Första halvan av 2:a halvlek var annars spelmässigt jämn och bortsett från ett läge där en kille missade ett tomt mål från 5 meter så hände inte mycket i målchansväg under denna period.

Om det berodde på att KF bytte in några duktigare spelare än på något annat vet jag inte men de började plötsligt spela väldigt mycket bättre och skapade massor av jättelägen som de dock sorgfälligt missade. De hade i mitten av halvleken inte mindre än 6 frilägen på en dryg kvart utan att lyckas få in bollen. Det närmsta var en stolpträff.

Trots betydligt sämre spel än i 1:a halvlek från vår sida lyckades vi få till 2 stolpträffar i andra. I den 67:e min slog Johan E en hörna där flera av våra spelare kom tillstörtande varav bl.a. Henke vars avslut alltså tog i stolpen och i den 84:e min såg det verkligen ut att bli kvittering när Joel kom högst på ett inlägg från Danne men alltså fick se sin nick gå i stolpen.
Totalt sett en spelmässig jämn match men där KF Malmö i kraft av sin fina period i mitten av 2:a och sina betydligt fler heta målchanser var värda segern.

Statistik: (våra siffror först): Hörnor 3-6, Avslut på mål 5-6 Avslut utanför: 2-11