16:00

Barkarö SK F15

Referat: Västerås IK F03/04 - Barkarö SK F15

Vårens sista seriematch är spelad och trots att vi bjuder upp bra till match orkade vi inte stå emot hela vägen idag.

Matchen börjar med att Vik hittar spel flertalet gånger ut mot kanterna och är lite jobbiga för oss men vi kommer emellan flertalet gånger med snabba omställningar, precis som vi pratat om innan matchen. Båda lagen har också varsin stolpträff i de första 20 min.

I 25min slås en riktigt fin genomskärare till vår forward som löper loss centralt och tar sig in i straffområdet och i närkampen som följer dömer domaren straff. Straffen sitter fint med en välplacerad bredsida till höger och vi har ledningen 0-1.

Vi går till pausvila med ledning och pratar i paus om att vi känner att vi fått bättre koll på deras offensiva löpningar i andra halvan av första och att vi gjort det bra när vi fått chansen att ställa om men att vi också behöver våga spela lite mer till rött när tillfälle ges.

Första 5 minuterna av andra har vi också mycket spel på offensiv planhalva och det är efter hög press och flera tuffa motlägg som vi också gör 0-2 och utökar ledningen redan i 45 min.

Efter vårt 0-2-mål höjer VIK tempot i sitt spel och även om de inte kommer runt på kanterna så ofta så hotar de nu flertalet gånger centralt och vi har svårt att hinna med i deras spelvändningar på mittfältet.

Från 50e min är de gulsvarta det starkare laget idag och lyckas inte bara hämta in vår ledning utan också avgöra i matchens sista minut på ett distansskott som går in i bortre burgaveln. Surt sa räven!

...MEN, vi vill ändå lägga till protokollet att även under sista delen av matchen har vi flertalet omställningar & genombrott som leder till målchanser, även ett par frisparkar som det osar om. Det kändes som att ett oavgjort resultat hade var rättvist idag men det stannade på en uddamålsförlust. Inget att gräma sig över, vi får chans till revansch redan på torsdag då lagen möts i Aroscupen på Solid Park.

Tack publiken för ett mycket fint stöd under matchen!

...å tack till VIK-gänget för en rolig & spännande match. Ses på torsdag!