Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Barkarö SK Damlag

Följ

Damlag

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 Barkarö SK F04/05 Röd 7 5 0 2 15
2 Skultuna IS F04 1 1 0 0 3
3 Gideonsbergs IF F04 1 1 0 0 3
4 Skiljebo SK F04 Gul 0 0 0 0 0
5 Västerås IK F03/04 1 0 0 1 0
6 Dingtuna GIF F04-05 1 0 0 1 0
7 Ekeby BK F04 Blått 1 0 0 1 0
8 Västanfors IF FK F04 2 0 0 2 0

Match

Västanfors IF FK F04

0 - 11
Fagerliden, Fagersta
15 juni 2014
17:00

Barkarö SK F04/05 Röd

Referat

Referat: Västanfors IF FK F04 - Barkarö SK F04/05 Röd

Vårens sista seriematch för det röda laget spelades på ett varmt och härligt Fagerliden i Fagersta (...men med väldigt mycket knott!).

Några av tjejerna åkte direkt och vi samlades allihop på parkeringen där Mats delade ut de sista paketen inför fotbollsskolan.

Sedan knatade vi upp till omklädningsrummet och körde den vanliga genomgången med blomman, gummisnodden och triangeln. Vi gick också igenom och påminnde om anfallsidé 1 & 2.

Försvarsmässigt pratade vi lite om motståndarnas långa uppspel direkt från målvakt som gav Västanfors flera mål mot oss hemma på Barkarö IP veckan innan. Backarna kom överens om att en av dem skulle ta lite "djup" när motståndarnas målis hade bollen.

Vi tränare sa också att vi hade en dröm om att få se anfallsalternativ 3 (spelvändning via backarna) så här i sista vårmatchen.

Efter uppvärmningen blåstes matchen igång och tjejerna tog direkt kommandot över matchen. Vi hade mycket boll och redan tidigt i matchen såg vi ett mycket fint och utvecklat passningsspel mellan tjejerna. Anfallen gick längs kanterna och ganska snart kom vi loss och kunde göra matchens första mål.

Tjejerna fortsatte att imponera med stort bollövertag och många fina anfall. Vi såg också ett riktigt modigt försök till en anfalls 3:a i slutet av halvleken som inte riktigt kom hela vägen runt - men vi försökte!

Halvleken rullade på till vår fördel och när det blåstes för paus hade tjejerna skaffat sig en klar ledning.

I halvtid tryckte Mats lite extra på att vi skulle fortsätta vara fokuserade och röra oss mycket så att vi erbjuder passningsalternativ för bollhållaren. Vi märkte också att Västanfors tuffade till sig lite i slutet av första och påpekade vikten av att vi kom upp på tå allihopa och kämpade för varandra ordentligt. Vi påminnde också om vår dröm att få se ett helt anfallsalternativ 3 under dagens match.

2:a halvlek blåstes igång och OJ vad tjejerna hade lyssnat i paus. Om de var bra i första så var de fantastiska i andra! Passningspelet lyfte ännu en nivå och målchanserna duggade tätt. Sakta men säkert fylldes också målkontot på för flera av tjejerna.

Nu såg vi också att passningsspelet på sista tredjedeln lyfte en nivå till med flera fina framspelningar och klockrena väggspel genom motståndarförsvaret. Inte alla försök ledde fram till avslut men nära på!

Kantspelet var också fantastiskt. Ett riktigt, riktigt snabbt och imponerande anfall gick ända nere från vår egen hörnflagga via kanten och sedan ända upp till motståndarnas hörnflagga där inlägget slogs och toppen kunde stötta in bollen med ett kanonfint direktskott, ett riktigt TV-anfall!

Vi såg nu också ytterligare försök till att spela 3:an och även om det stannade på andra eller tredje passen så gladde det våra tränarhjärtan att tjejerna lyssnar på oss och att de också vågar försöka.

Vår målis fick också göra en riktigt fin räddning på ett genombrott från de röda i andra halvlek.

Sent om sider i matchen så kom då till slut vår dröm att slå igenom - Tjejerna spelade ut allt vad de kunde och klarade av att genomföra en full spelvändning, från höger mittfält, via backarna, ut på vänster kant och sedan ända upp till motståndarmålet för ett avslut. IMPONERANDE - VI FICK GÅSHUD!!!

Matchen blåstes av och årets största vinst och en fantastisk prestation fanns på kontot!

EFTER att lagen hade tackat varandra fick vi en pratstund med dagens domare (som för övrigt var riktigt duktig!). Han ville berätta för oss att han var mycket imponerad över tjejernas spelförståelse och agerande på plan. Det bästa han sett i vår ålder sa han!


Gissa om det var två riktigt, riktigt stolta tränare som åkte hem från Fagersta!!!

/Mats & Tony
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Annabell Kabele 1 4 1 0 0 0
Mathilda Juhlin 1 3 2 0 0 0
Liwa Nilsson 1 3 1 0 0 0
Alva Theoren 1 1 0 0 0 0
Maja Frii 1 0 1 0 0 0
Sarah Forsén 1 0 1 0 0 0
Anna Alvervik 1 0 0 0 0 0
Cajsa Kjellmodin 1 0 0 0 0 0
Lovisa Lindberg 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Matilda Friberg 1 0 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien