19:15

BK Walldia

Referat: HGH FC - BK Walldia

Det blev en trevlig fredagskväll på Tranevallens Konstgräs i Harplinge.

Efter en trevande start på första halvlek där HGHs tremanna anfall ställde oss på prov med högpress och aggressivitet arbetade vi oss in i matchen successivt. Vi får 1-0 i ett psykologiskt läge efter 16minuter där Zett slår en hörna mot Nderim som hoppar över bollen och Viggo inläggsskjuter bollen hårt längs marken och Ibbe stöter in bollen. Strax innan vår 1-0 ledning träffar Kenan stolpens utsida. I takt med att HGHs press avtar och matchen börjar sätta sig mer och mer levererar Nderim en mästerlig yttersida till Besart i djupled och 2-0 är ett faktum och då har klockan tickat upp på 35 minuter.
Precis före halvtidsvilan skördar vi nya framgångar med en djupledsboll från Ibbe till Kalle som har vandrat in fint från sin högerytterposition och gör inget misstag i sitt friläge och 3-0 är ett faktum. Paus.

I halvtidsvilan pratar vi om vissa justeringar i vårt uppställda försvar och att fortsätta ha tålamod sista tredjedelen och utmana deras backlinje.

Andra havlek hinner knappt börja då HGH kommer fram längs vår vänsterkant och Jocke visar fina reflexer direkt i inledningen och fläker sig ner och tippar bollen till hörna med hjälp av sin bästa vän stolpen. Men förutom några omställningslägen från HGHs sida så har vi god kontroll på andra halvlek. 4-0 kommer i 53min när Viggo leverar en fin boll till Besart som behärskar mottag och kontroll silkeslent. 5-0 kommer i 59min där Besart och Nderim väggar sig fram och Nderim avslutar behärskat.

I 67min välkomnar vi Besim tillbaka på plan efter ett års frånvaro som ersätter Ibbe centralt. Samtidigt går Viggo ut och in kommer Macke. I 75min kliver Kenan och Besart av och ersätts av Victor och Antonio. Sista 15min är kontrollerat och det är roligt och se att våra ungdomar tar för sig i närkampsspel och attiyd.

HGH har ett gyllene läge att puttsa siffrorna på slutet men en snabb frispark friställer en naken HGH spelare som får alltför mycket tid på sig och avslutet går i burgaveln.

5-0 med mer smak och en skön badbollseffekt efter lördagens fadäs mot RGIF.

Nu laddar vi för seriepremiären mot Skottorp på onsdag kväll den 13 april 18.30.