Hasslövs IS

Referat: BKW - Hasslövs IS

Allianscupen 2019
BKW-Hasslövs IS

Förutsättningarna för att Walldia skulle gå vidare till final i allianscupen fanns.
Det krävdes att vi vann med stora siffror mot Hasslöv - typ 6-0 och att LTIK vann mot SBK med uddamålet, inte helt omöjligt kan tyckas när vi sett vad som hänt tidigare i gruppspelsmatcherna.

Förutsättningen var att vi fått hål på Hasslövs burväktare Henrik Tillgren tidigt i matchen.

Walldia har lite skadeproblem för tillfället och till denna matchen saknades av den orsaken Johan Green, Robert Andersson, Jonathan Roslund. När dessutom 3-4 andra spelare inte av andra orsaker kunde vara med var det lite tunt i avbytarbåset, men vi fick trots allt ihop 14 man i truppen när bl.a Albin Halimi ringts in med kort varsel.

Walldia startade med följande uppställning:
Jocke
Simon, Manne, Jakob, Benneth
Besim, Ludvig Lucas, Zett
Hannes, Kenan
Avb. Sakhi, Albin, Erik

HIS lever mycket på sin laganda och kämparglöd vilket publiken runt Glänninge Park skulle få se prov på.

Walldia startade i ett rasande tempo och styrde och ställde ganska omgående. Det var inledningsvis spel på HIS planhalva.

Målvakten är en väldigt viktig individ i de flesta bollsporter, så även i fotboll, speciellt då man sätts under press.

HIS försvar var som skrivet ganska pressade direkt och troligtvis var det anledningen till att en vitklädd back i andra minuten slår ett blindpass rakt i gapet på Walldias spelande tränare Hannes Persson. Hannes avslut är rappt men Henke i HIS kassen skulle bli uppvärmd om gående och inleder med en strålande räddning.

Minuten senare är det Zett som spelar fram Hannes på ett strålande sätt, lika strålande räddar Tillgren med en fotparad.

Hur ska detta sluta var en tanke som kom upp. Hasslöv kommer knappt ur eget straffområde. Walldia är i inledningen väldigt löpvilliga och får då Hasslöv dit man vill. Att bara jaga boll och får inte en lugn stund så fort man lyckas erövra bollen.
Inom första kvarten skapar Walldia en handfull chanser till, men fokuseringen är inte på plats riktigt hos Walldianerna utan man gör faktiskt Henrik Tillgren bra genom att envisas med att avsluta i ”drömhöjden” vid de flesta tillfällena. Det blir enkelt för Tillgren att boxa bort bolluslingen när de flesta avsluten går rakt på honom.

Hasslöv tråcklar sig ur den värsta pressen efter en 16-17 minuter när Walldianerna sänker tempot och bjuder in Åslaget.
Walldia ”kluddar” lite på sin vänsterkant och tappar bollen till en HIS spelare som slår ett kombinerat lågt inlägg /skott mot Jockes vänsterhörn vilket Jocke inte hinner ner på. Därmed tar HIS ledningen på sitt i princip första avslut. Snopet för Walldia, men inte ovanligt med den spelöppningen och när man inte får utdelning.
Matchen fortsätter som den började, med ganska stor Walldiadominans men inte med den farten som BKW inledde med, man springer inte längre lika mycket och bjuder därmed in Hasslöv i matchen igen. Det utvecklar sig mer och mer till en fight om varje boll och ett lägre tempo vilket är så Hasslöv vill ha det.

Tillgren får göra några TV räddningar till och Walldianerna bjuder HIS på några tillfällen i halvlekens slutskede så att nu börjar även Jocke i Walldiakassen bli uppvärmd.
I pausvilan talar Hannes klarspråk och det kan inte misstolkas. Det är för dåligt att Walldia inte håller uppe tempot utan istället därmed bjuder in de vitklädda åsapågarna i matchen.

Andra halvlek skulle bli jämnare och mer spel som passade Hasslöv då Walldia inte förmådde sätta upp samma tempo som man inledde med.

Lucas får en chans direkt efter att domare Persa tutat igång andra halvlek ,föga överraskande är Tillgren på plats och boxar bort bollen.

Hårt och tufft på mitten var det. Ett spel som inte passade Walldia lika bra som Hasslöv. Walldia skapade sina chanser men Tillgren vägrade vika ner sig. Även Hasslöv kom också fram till några möjligheter men Jocke var nu varm och det var målvakternas match kan man säga.

Walldia är orörliga och har svårt att få igång något vägvinnande spel.
Så ser det ut i andra halvlek. Men de sista tio minuterna etablerar Walldia ändå en hyfsad press och kommer igenom gång på gång och det är nära flera gånger.

Så då i 28 minuten sliter sig Hannes igenom centralt och kapas ganska ordentligt och det var ingen förvåning från något håll att domare Pettersson pekar på straffpunkten.

Kenan är säkerheten själv när han placerar in kvitteringsbollen i vänster burgavel.
Walldia får lite extra energi nu och pressar hårt sista kvarten. Men matchens förgrundsfigur Henrik Tillgren blir också matchens lirare eftersom han inte släpper några fler bollar över mållinjen.
Skulle Walldia kunnat ro hem denna matchen och eventuellt gjort många mål för att vinna gruppen, skulle nollan spruckit första kvarten och inte som nu sista kvarten.

Nu blev SBK gruppsegrare efter att ha spelat oavgjort 3-3 i matchen efter BKW-HIS så det hade inte hjälpt om BKW vunnit mot HIS.