BK Walldia

Referat: Våxtorps BoIS - BK Walldia

Våxtorps BOIS - BK Walldia 170909

Walldias trupp: Jonas Nilsson, Rinor Ajvaci, Kenan Ramadani, Kushtrim Sopa, Felix Karlssoni, Sakhi Ahklaqi, Arlind Halimi, Arton Ajvaci, Besim Fetahi, Adnan Ramadani, Egzon Behramaj, Festim Nuredini

Total kaos som vanligt när Walldia ska spela boll, 13 man kallade. 8 kom till Våxtorp, 4 man var ”på väg” och en hade insjuknat. 2 slank in med 40 min till avspark och de 2 som varit ”på väg” längst dök upp med 15 min till avspark. Man får inte hetsa upp sig om man är engagerad i Walldia. 5 nya jämfört med matchen mot Knäred. Det är helt otroligt att vi får ihop lag till varje match. Men resultatet blir också därefter.

Men det är trots allt Walldia som inleder matchen bäst. Walldiaförsvaret hittade en bra korridor dit man slog crossbollar i parti och minut. Vänsterkorridoren där Besim sprang ifrån sin bevakning gång efter gång. Vid första tillfället var Adnan på vippen att nå fram till Besims inspel men det blev bara nära. Men Walldia får ingen utdelning och BOIS tar över mer och mer och har mycket boll men kommer inte till några avslut förrän nästan 20 minuter spelats, Jonte är dock på sin vakt vid skottet från vänsterflanken.

I samband med att BOIS trycker på blir det kontringschanser för BKW. En sådan boll förvaltas väl när Besim lyfter en lång boll mot BOIS straffområde Egzon är först på den och via målvakten kan han ge Walldia ledningen 0-1 efter 22 minuter.
Walldia har några möjligheter till men det ska istället bli Våxtorp som ska några minuter senare ska kvittera på en chans som inte är en chans. Jonte har här max otur, ett tamt skott mot honom ska han bara ta hand om men får på något konstigt sätt bollen mellan sina ben och via klacken styr han in bollen som annars gått utanför.
Oturen fortsätter, en lång utspark från BOIS målvakt rensas av Kushtrim Sopa rakt på en BOISare och bollen studsar oturligt till en annan fristående vittröja som helt ren enkelt kan göra 2-1.
Nu har BOIS fått extra energi och en Boisare på väg igenom hindras väl bryskt och domherren pekar på straffpunkten. 1-0 ledningen för Walldia har på 10 minuter istället ändrats till en hemmaledning 3-1.
Det blir sämre och sämre från Walldias sida och som grädden på moset snackar sig Kushtrim av planen i 45:e min efter 2 gula – onödigt.

Andra halvlek vill jag inte lägga ner nåt jobb på eftersom det var det knappt någon annan på planen som gjorde. Stundtals var det pinsamt när BOISarna fick göra som man ville och fulla av självförtroende kom man gång på gång igenom ett Walldiaförsvar i spillror.
Är det kunnandet som sviker kan man inte klandra någon. Men när man vid något tillfälle ser ”TRE” Walldianer som tappat boll på kanten GÅ efter motståndarna då undrar man vad tusan gör jag här??
BOIS vinner andra halvlek med 4-0 och det kunde varit mer om inte Jonte varit i vägen vid ett antal tillfällen och BOIS-arna missat hårresande vid andra tillfällen. Walldia ska vara nöjda med 7-1, det kunde varit 2 siffrigt.

Sammanfattning:
Usch en sån andra halvleksinsats vi fick se i Våxtorp, där var inte mycket vilja där inte…

BOIS – BKW 7-1
Målskyttar: Våxtorp: Kristian Tapia 4, Jesper Nilsson Öhrn 1, Jorge Munoz Cruz 1, Andre Larsèn 1
Walldia: Egzon Behramaj 1

Domare: Ismail Kurt