BK Walldia

Referat: Sperlingsholms IF - BK Walldia

Jag trodde jag upplevt det mesta vid sidan om planen. Men det var inte slut på Walldias Golgatavandring 2017 ännu.
Det fick jag uppleva på Sperlingsholms unika ip i fredags.
Sperlingsholm kämpar med Skottorp och LFK om att hamna på någon av de två översta platserna i sjuan och därmed flyttas upp i sexan till nästa år.
Sperlingsholm har ett riktigt bra lag, som lag betraktat det bästa jag sett i år i jämförelse med Skottorp och LFK. Man har en kvinnlig huvudtränare i Helene Fallhage som kanske är hemligheten bakom framgångarna. Kvínnor har ju en bra förmåga att rätta in gossarna i leden utan krussiduler.

I Walldia däremot var det kollektiv punka. Har aldrig sett en sämre insats på en fotbollsplan från ett Walldialag någon gång. Ändå räknar jag med 3-13 katastrofen mot Ysby i mitten av juni.

Följande manskap hade hittat till Sperlingsholm:

Miza M, Sakhi A, Oliver H, Kenan R, Leo R, Felix K, Egzon A, Arlind H, Simon W, Gent E, Nderim P och Adnan R.

12 man alltså, precis som mot LFK i förra omgången.
Det håller inte mot ett så tufft motstånd som Sperlingsholm. 3-4 av bytare är minimum när tungorna hänger som slipsar på otränade Walldianer i andra halvlek.
Värst var att vi fått ett målvaktsåterbud sent och inte hade någon annan tillgänglig målis än Miza som inte spelat nånting i år och var ringrostig med uppgiften helt enkelt. Men det var bara att ta tjuren vid hornen och göra så gott det gick.

Det blev en ensidig tillställning där målen ramlade in i en jämn takt när första bollen väl låg i maskorna efter 9 minuter.
Walldia hade inte en enda målchans i första halvlek och inte ett enda skott på mål. Närmast var Nderim som i ett hyfsat läge skjuter utanför.
I paus var det 8-0 och Walldianerna fick inför andra halvlek inrikta sig på att hålla nere siffrorna. Felix hoppar in i mål när Miza tröttnat på korsdraget runt öronen.
Men inte ens Felix kunde få stopp på kanonjärena från Sperling, 9-0 genom Patrik Jansson. Felix gör det bra och står för flera bra räddningar. Stundtals var det nästan som ett uppställt handbollsförsvar för att hålla motståndarna stången.
Walldia försökte få igång ett eget spel men hemmalaget var alldelkes för energiska i sin press och erövrar bollen i de flesta närkamperna. Det slutar med att Walldia tappar det lilla spelet man har och alla går över till att när man får bollen dribbla till man blir av med den igen.
I 53:e minuten har Walldia sitt första och enda skott på mål, en frispark i bra läge från Arlind.
De sista 20 minuterna spelar Walldia mer eller mindre med 10 man då en del skavanker i den sargade truppen gör sig påminda. Då ramlar också de 4 sista pytsarna också in bakom en maktlös kämpande Felix Karlsson.

Det bästa som hände denna kväll var när domare Emil Bobovac blåste av eländet sekunderna efter att David Wetterlund rullat in 13-0.

Sperlingsholms mål fördelades på Daniel Karlsson3, Anton Carlsson 3, Fatos Rama 2, Philip Alexandersson 1, Joakim Marcusson 1, Patrik Jansson 1, David Wetterlund 1 och Alex Moberg 1.

Sammanfattning:
En bedrövlig inställning från de blåklädda, ingen moral, ingen kämparglöd. Det håller inte mot någon motståndare och defentivt inte mot ett bra lag som Sperlingsholm. SKÄRPNING om inte det här ska sluta med att vi kastar in handduken innan serien är slutspelad. Nu blir det vårt mål - att genomföra de sista matcherna utan någon WO.

Ironiskt nog, var när vi kör ifrån Sperlingsholm ljuder ur högtalarna i bilens ljudanläggning: "We are the Champions" med Queen, man kan bara skratta åt eländet.