18:45

BK Walldia

Referat: Unnaryds GoIF - BK Walldia

Unnaryds GOIF – BKW 170816

Skräckmatchen mot Unnaryd borta en vardagskväll innehöll det mesta. Det var riktigt nära wo sent in på tisdagskvällen då vi bara var 11 man och det oftast dyker upp återbud i sista minuten. Ca 15 återbud hade vi fått under tisdagen så det var milt sagt kris. Men så dök det upp ett sms från Simon Walldèn där han undrade om det var kris, han var hemma från Stockholm och ställde upp om det behövdes. När så Linus också gav klartecken var vi i alla fall 13 man. Men vi var inte framme än och det var en resa i 1,5 timme rakt in i djupa skogarna i Småland. Matchen skulle starta 18,45 och 18,15 hade fortfarande bara 10 spelare hittat fram. Vid telefonkontakt med de tre ”försvunna” påstod man att man ”var på väg” på fråga var man var så fick man svaret: i skogen???
Försökte pressa domaren Nasser Gashi att skjuta på matchstarten- ja det är vår husdomare, denna matchen är fjärde matchen och den 3:e i rad som Nasser dömer oss, vi börjar känna varandra kan man påstå. Domaren kunde tänka sig matchstart 18,50 annars fick vi starta med 10 man. 18,43 dyker den ”försvunna trion” upp. Snabbt ombyte och uppvärmning som fick bestå av löpningen mellan idrottshallen där vi bytte om och Strandvallen.
Följande tappra skara ställde upp denna gången:

Jonas N, Felix K, Oliver H, Egzon B, Sakhi A, Leo R, Martin M, Besim F, Gent E, Nderim P, Adnan R, Simon W, Linus J.

Avbytarbåsen var lika fulla av fågelskit som alla gånger de senaste åren som vi besökt denna idylliska ip.
Man hade köpt in gräsklipparrobotar till anläggningen. Prioriterat träningsplanen bredvid som var klippt men inte huvudplanen som var utrustad med en enormt tjock gräsmatta där gräset var på tok för långt.
Matchen igång fem minuter för sent orsakat av bortkomna spelare.

Walldia inleder piggt och Nderim kommer loss på högerkanten och slår en mycket bra boll mot bortre stolpen där Adnan dyker upp och borde nickat in 0-1 men bollen smiter precis utanför öppet mål. Istället tar hemmalaget ledningen 2 minuter senare när lagets notoriske målskytt Ukshin Tahiraj tar vara på en omställning och dräper in 1-0.
Oorganiserat försvarsspel från Walldias sida öppnar för en tvåmålsledning för UGOIF när hemmalaget tilldöms en frispark i bra läge som Tahiraj förvaltar på rätt sätt.
Walldia håller spelet uppe väl och har minst lika mycket boll som hemmalaget. Skillnaden är när möjligheterna dyker upp framför mål, där visar hemmaspelarna en beslutsamhet som saknas hos blåtröjorna.

Walldia ska dock få kontakt igen när Egzon hittar Nderim på djupet och Peci kan reducera till 2-1 efter 17 minuter.
Det ger Walldia energi och Walldianerna dominerar skeendet på plan under de närmaste 20 minuterna.

• Nderim har ett vasst avslut precis utanför
• Adnan får en ny chans som rinner ut i sanden
• Nderim frispelad och rundar målvakten men när han ska rulla in kvittereringen blir farten på bollen inte den beräknade p.g.a det tjocka gräset utan en hemmaback hinner upp bollen precis på mållinjen och kan rensa undan – snopet.
• Gent avslutar med en kanon precis över högerkrysset
• Ett Walldiainspel från vänsterkanten nås av en hemmaförsvarare som har tur när rensningen träffar egen ribba och ut
Walldia skulle definitivt haft ledningen efter den perioden.

Men som vanligt när man inte får utdelning straffas man retroaktivt och Unnaryd ökar på sin ledning i 35:e då Tahiraj fullbordar sitt äkta hattrick och 39:e minuten genom Noel Palmqvist, båda målen efter taffligt försvarsspel från Walldianerna.
Pausvila och vi undrade vad som hände egentligen, det var Walldia som borde haft ledningen sett till möjligheterna.

Andra halvlekens inledning blev en skräckhistoria som får motorsågsmassakern att framstå som en barnfilm.
Har aldrig sett något virrigare försvarsspel, undrar vad det var i kranvattnet som vi njutit av under pausvilan.
Hemmalaget fick göra precis som man ville och kom i våg efter våg, Unnaryd gör 3 mål på fyra minuter varav man får hjälp med det första när vår tappert kämpande keeper Jonte halkar i det saftiga gräset och tappar bort bollen som snos av Noel Palmqvist som rullar in 5-1. 6-1 på nick genom Jarl Magnusson och 7-1 via Carl Gustafssons fot. Nästan 40 minuter kvar och man undrade hur det här skulle sluta.

Som tur var ryckte Walldias defensiv upp sig eller hemmalaget lugnade ner sig , en blandning kanske. Resten av halvleken var jämn spelmässigt med chanser åt båda hållen. Walldia har en del vassa tillfällen men marginalerna är inte med oss. Det krävdes en frispark i bra läge i 63:e minuten som Nderim mycket snyggt knorrar över muren och reduceringen var ett faktum 7-2.
Unnaryd vinner rättvist är effektiva med sina långbollar och har en bra målskytt som oftast sätter sina möjligheter, ofta det som skiljer lagen i sjuan åt.

Sammanfattning:

En sorglig historia på Strandvallen där det stundtals visades upp ett försvarsspel som var i total avsaknad av organisation. UGOIF sprang ut och in genom Walldias försvarslinjer som man ville. Men hade Walldia haft lite medflyt i första halvlek hade säkert matchen fått ett annat slut. Walldia skapade mycket men fick inte till det. Bästa insatser i Walldia tycker jag Sakhi och Gent stod för.
Bara att komma igen mot Akademin på Wallevi på lördag.