Sperlingsholms IF

Referat: BK Walldia - Sperlingsholms IF

BK Walldia- Sperlingsholms IF 170513

Walldias trupp: Jocke, Rinor, Jonte, Benneth, Kålle, Besim, Oliver, Nderim, Kenan, Leo, Miri. BPB: Albin, Felix, Martin

Nästan sommarlikt på Wallevi, ostan vind och förhoppningar i luften. Förra matchen mot Knäred togs första trean, det kändes som vi skulle kunna ge Sperlingsholm en match, utan att egentligen veta statusen på det svartklädda laget som gästade oss. Det enda vi kände till var att man tagit full pott i 3 av 4 spelade matcher hittills.

Lite tunt i Walldiatruppen dock och dåligt omen också med sen ankomst överlag, det är bara tre fyra stycken som var i tid. Som en gammal arbetskamrat sa till mig en gång när han kom för sent till obligatoriska fredags innebandyn ”jag kom upp sent i morse och det har hängt efter mig hela dagen” roligt men knappast trovärdigt.
”Som man tränar - spelar man” brukar det heta, samma sak med förberedelser innan match.

Gästerna började i motvinden men det var inget som störde dem. Man tar kommandot direkt och förlägger spelet på den östra planhalvan omgående. Jocke i Walldiakassen sätts i arbete direkt. Redan i första minuten sätts Jocke på prov när SIF får en chans på nära håll, Jocke kan parera då skottet går direkt på honom. Sju minuter senare får han göra en avancerad dubbelräddning efter att själv lämnat retur på första bollen.

Det här såg inte bra ut i inledningen. Walldianerna ser väldigt loja ut och jämfört med motståndarna står man still i de flesta situationerna. 0-1 kommer också minuten efter Jockes dubbelräddning. En rensning blir oturligt inte helt lyckad utan går i en båge över en maktlös Jocke Sörensen - 0-1 tid 8 minuter.
Walldia förmår inte komma ur zon utan får bara inrikta sig på försvarsspel. Är Sperlingsholm verkligen så bra eller är det Walldiaspelarna som samfällt vaknat på fel sida hela gänget? Åskådarna ser ut som fågelholkar hela gänget.

13 brukar vara ett otursnummer och det får man nog säga att Sperlingsholm drabbades av. I trettonde minuten har man först ett avslut i stolpens insida där bollen stoppas av målhjulet och i samma minut får man ett mål bortdömt för en tveksam offside.
Men 2-0 ska komma ganska naturligt eftersom Walldia vinner kanske bara 25%av närkamperna. En boll spelas ut till vänster utanför Walldias straffområde där Anton Carlsson kan prickskjuta in 0-2 utan chans för Jocke.
Så långt i matchen hade Walldia inte haft ett enda avslut mot den knappast svettiga SIF målisen Anton Aspberg. Walldia rycker däremot upp sig lite grand i andra hälften av halvleken. I 32:a minuten ligger Nderim rätt runt mittlinjen och gör en lov precis i rätt ögon blick då ett framlägg bakifrån kommer, Peci kommer helt ren Aspberg och kan reducera till 1-2. Bra utdelning Walldia, ett avslut på mål ett mål.
Skulle Walldia rycka upp sig nu tro? ”Icke sa Nicke” ett mål i det läget borde tänt blåtröjorna. Istället tar gästerna över kommandot sista 12-13 minuterna och har först två ribbskott innan Patrik Jansson gör 1-3 för gästerna efter frispark där Walldianerna agerade bolltittare och glömmer Jansson centralt.
Albin Halimi kommer in och Leo går ut.
Pausvilan kom lägligt, 1-3 i häcken och undermåligt spel från hemmalaget. Kan det bli sämre? Svar Ja.
Sörensen och Miri tvingas utgå i paus p.g.a av skador. Felix får ta på sig handskarna och Leo ersätter Miri.

Andra Halvlek

Gästerna har en ny nick i ribban efter 5 minuter i andra halvlek. Walldia förmår inte lyfta spelet och skapa något framåt. Det är en pina att se på tycker jag, och nog många med mig.
Efter timmen spelad kommer också 1-4 när Daniel Karlsson får glida in i straffområdet och mer eller mindre obehindrat rullar in 1-4 utan chans för stackars Felix. Underbemannade är vi också i andra halvlek när Besim har problem med ljumsken en bit in i halvleken och det inte fanns några hela avbytare kvar.
1-5-och 1-6 kommer också. 1-5 av samme man som gjorde 1-4 Daniel Karlsson och 1-6 av Fatos Rama.
Som grädde på moset avslutades förnedringen i sista matchminuten när Felix ska rensa och träffar David Wetterlund som därmed spikar slutresultatet 1-7.

Sammanfattning:
Jag trodde jag hade sett botten efter ”roliga halvtimmen” med BOIS. Men detta var värre. Jag trodde vi skulle rida på vågen efter segern i Knäred. Men nu var det så att Sperlingsholm hade för många vågbrytare denna dag. Med det är vi som gör Sperlingsholm bra vill jag påstå. Sperlingsholm var ett LAG, det var inte Walldia. Vi har ett avslut i första halvlek och ett par stycken i andra, det vinner man inga matcher på när man samtidigt släpper in 7. Vi kommer undan lindrigt ändå det kunde faktiskt varit tvåsiffrigt idag – usch!

De enda som kan stämpla ut godkänt betyg med rätt inställning kändes det som idag är Jocke så länge han stod och Benneth som kämpar som en furie och avstyr mycket, även om jag trodde han skulle bli liggande efter en vådlig luftfärd i andra halvlek, men han reste sig igen. Vilket jag hoppas Walldia också gör. Nästa omgång väntar LFK Akademi.
Inte nog med detta när det är Schlagerfestival på TV:n också. Tur det finns andra kanaler, man behöver något uppmuntrande just nu känns det som.