Referat: BK Walldia - Våxtorps BoIS

Sviten står sig mot BOIS

BK Walldia- Våxtorps BOIS 170505

Walldias trupp: Jocke, Rinor, Egzon, Jonte, Benneth, Kålle, Besim, Oliver, Nderim, Kenan, Manne. BPB: Arlind, Felix, Ola, Arton, Azem.

Maj månad - då är vi inne i en period med mycket matcher. 5 matcher mellan 5:e och 25 maj. Fredagens match var den första i sviten. Denna kväll i ett helt bedårande väder med vindstilla och lagom varmt fanns alla förutsättningar för underhållning för publiken.
Det var Våxtorp på besök, hungriga som vanligt. BOIS har ett lovande lag på gång med låg medelålder och mycket spring i benen, en medelålder på knappt 19 år om man undantar en ”veteran” född 82.
Det krävs att man inte släpper till för mycket ytor och är för givmild överhuvudtaget.
Som värd ska man vara givmild men det får ju finnas någon måtta kan man tycka.

Första 5 minuterna var väl hyfsade från Walldias sida där vi till och med har en halvchans av Nderim på Egzons djupledsboll, Keeper Svantesson i BOIS-målet hinner dock före.
Sen börjar en skräckfilm rullas upp för åskådarna (Vallbergaborna i alla fall). Det fanns en serietidning på 70-80 talet som hette ”En rolig halvtimme” det kan man verkligen säga att BOIS fick.
BOISARNA löpte, släppte boll, ny position, tar emot. Walldiaspelarna löpte inte, höll i boll, tappade boll - raka motsatsen alltså, det var öppna dörrar i Walldiadefensiven. Efter 7 minuter ringer det bakom en chanslös Jocke när Jesper Nilsson Öhrn avslutar på fint förarbete av Simon Ottosson och Mikael Svensson - 0-1.
Walldias spel är under all kritik, man kommer ingen stans. De gånger man får kontroll på bollen i uppspelsfasen spelar man fram motståndarna istället genom felpass i parti och minut. Jesper Nilsson Öhrn gör även 0-2 efter 20 min och man börjar undra hur den här kvällen ska sluta.
Som om det inte var nog får jag agera någon form av multifunktionär på linjen. Kamera om halsen, linjeflagga i näven, anteckningsblocket under armen, fjärrkontrollen till matchuret i fickan nästan balanserande på ett ben.
Uppmuntrande ord från åskådare ”han har glömt att ändra matchuret” (efter 0-2) och en Våxtorpsupporter som glatt påpekar att ”ringer nu telefonen också så vet i tusan hur det ska gå”. Tur att man har humor, för nu knoppar Andrè Larsèn in 3-0 efter hörna, klockan på 23 minuter, BOISARNA jublar, Wallldianerna deppar.
Efter 31 minuter får BOIS keepern göra sitt första ingripande/räddning i matchen då Manne får iväg ett hyfsat skott på distans. Lite en signal att Walldia hittar passningsvägarna igen. 6 minuter senare får Walldia en frispark till vänster som Nderim slår snabbt till Egzon som kan síkta innan han med ett lågt skott sätter bollen i nät till höger om Svantesson.
Resultatet står sig halvleken ut och den sista kvarten kommer Walldianerna mer och mer upp banan och gör match av det hela. I pausvilan blir det en hårfön som heter duga. 4 nya in i andra halvlek. Kålle skulle iväg och jobba och Manne, Rinor och Besim tar plats i båset. Arlind, Felix, Ola och Arton in direkt efter pausen.

Matchen får ett annat ansikte i andra halvlek och Wallldia tar över inledningsvis. Mycket beroende på att Arlind kommer med i spelet. Han kan hålla i bollen och värdera tillfällen på ett bra sätt. Jag slapp multifunktionen på linjen i början på andra halvlek när Bengan kom till undsättning – Tack Bengan.
Walldia skapar nu en del möjligheter och dominerar också de första 20 av andra halvlek men Svantesson sätts inte på några jättesvåra prövningar. Matchen är nu mycket jämnare än i första halvleken.
BOIS skapar också en del möjligheter och en sån som Malte Croon är svår att få stopp på, han är egentligen för bra för div 7 kan man tycka.
Walldia jagar yterliggare reducering men blir inte direkt hjälpt av att en Walldiaförsvarare på något konstigt sätt tacklar en BOISARE ute vid sidlinjen i minut 66 lite omotiverat och onödigt – rött kort direkt från domare El-Balmouni - solklart.
BOIS skapar möjligheter i slutskedet och står inte Jocke i vägen har han hjälp av virket vid något tillfälle.
Även Walldia har några vassa tillfällen trots 1 man mindre, bl.a Nderims stolpträff i slutskedet.
Matchen slutar 1-3.
Ett rättvist resultat där BOIS fick på tok för mycket svängrum i första halvlek, men där spelet var jämnt i andra halvlek och med en tidig reducering under första 20 min i andra halvlek kunde Walldia satt ordentlig press på BOISARNA.