18:15

LFK Akademi

Referat: BK Walldia - LFK Akademi

BK Walldia – LFK Akademi

Walldias trupp till matchen: Jocke S, Rinor A, Egzon B, Jonte N, Felix K, Egzon A, Azem P (årsdebut), Besim F, Kenan R, Qerim M, Miridon B, Sakhi A, Leo R, Ola K, Nderim P, Mattis F och Karl-Johan M.

17 man i truppen dagen till ära, det var riktigt trångt i omklädningsrummet – mysigt, så vill man ju ha det alltid. Kålle som utan vår vetskap hade kommit hem från Bali hade kommit upp för att kika på matchen bara, men föll för trycket när vi sa att det var plats i truppen.
Våra motståndare mönstrade ett riktigt slagkraftigt lag och hade väl ungefär halva truppen från div 3 truppen uppfyllt med U17 och några ”Akademi i grunden” spelare. Det skulle bli ”åka av”. Första halvlek skulle handla om försvarspel för Walldia. LFK satte full fart från början.
Walldianerna hade svårt att få grepp om de löpvilliga motståndarna. Första målet kommer också efter 11 minuter när Oskar Hemhagen prickskjuter från straffområdesgränsen och bollen borrar sig in i Sörens högergavel. Sören var uppvärmd redan nu och skulle också få mycket att göra under den allt kyligare kvällen. LFK dominerar eftertryckligt första halvtimmen medan Walldia knappt förmår att komma ur egen zon för att snacka i hockeytermer. 0-2 står Erik Pålsson för när han lämnas ensam i Walldias straffområde och kan ta tillvara på ett framlägg av Oskar Hemhagen.
Första chansen för Walldia står Besim för när LFK tappar boll på mitten som ger ett omställningsläge där Besim kommer i stort sett fri med Mälaren, tyvärr blir avslutet ett i kategorin ”håseskott” då bollen träffar benskyddet istället för dojan.
Walldiaspelarna får inte den tid man behöver för bollbehandling vid uppspelen, utan uppspelen kommer snabbt tillbaka igen mot Walldias straffområde, Tur att Sören är på humör denna kväll annars kunde det rullat iväg ordentligt målmässigt.
0-3 efter en snabb omställning från svarttröjorna där Victor Johansson assisteras av Oscar Hemhagen. Minuten innan pausvila tvingas Sören till en spektakulär räddning som tar i högerstolpen och ut. Även det fjärde målet ska komma innan pausvila, även det målet genom Victor Johansson när han snor bollen av en Walldiaförvarare som underskattar motståndaren när han gör ett dribblingsförsök i eget straffområdet. 0-4 i paus ska Walldia vara nöjda med. LFK har haft ganska många chanser utöver målen det kunde varit ett par tre mål till.

De som inledde på Walldiabänken har kommit in efterhand och andra halvlek ska med Walldiaögon bli lite bättre.
LFK går ner lite i tempo känns det som, och Walldianerna kommer mer med i spelet och släpper bollen i tid och låter bollen göra jobbet mer än i första halvlek, då det var en kraftig dominans från LFK:s sida.
Miri är snabb i djupled och det öppnar sig några möjligheter för honom. Efter 63 minuter prickar han ribbans överkant efter ett distansavslut. Det är egentligen vad som händer under andra halvlekens första halvtimme. Sista kvarten ska det hända desto mer. Max Sjöstrand nätar två gånger inom loppet av tre minuter, bägge gångerna assisterad av Zett Wyke.
Walldia ska få ett tröstmål och det är den för dagen bäste utespelaren i Walldia, Qerim Mustafa som står för förarbetet genom en raid ut mot högerkanten där han hittar Miri centralt som kan spräcka Mälarens målnolla.
Walldias reducering kom med 5 minuter kvar, men det skulle inte bli dagens sista mål. LFK fastställer slutresultatet minuten efter Walldias reducering när Marcus Nilsson från nära håll lirkar in 7-2.
LFK kunde fått en straff också när en LFK:are görs ner i straffområdet men domaren friar förmodligen för att LFK spelaren förstärker fallet en hel del.

Sammanfattning:
Det blev en riktig lektion i förvarsspel för Walldiaspelarna. Men prestationen måste upp ganska många steg inför det alltmer annalkande seriespelet . Nu tror jag inte LFK kommer att ha samma slagkraftiga lag i seriespelet som denna gången. Men LFK blir ändå svåra för något lag i sjuan att rå på. Var LT fått ifrån att ”Walldia siktar på att ta hem div 7” slut citat vet i tusan, men med denna match som riktmärke kan vi inte ha den föresatsen.
Bästa Walldianer i denna matchen tycker jag Sörensen i mål var, dessutom visade Qerim att han blir en stor tillgång på mittfältet.