Startelvan enligt följande: Jocke, Robban, Agnvall, Ante, Mattis, Emil, Egzon, Petter, Bujar, Besart, Kenan. På bänken: Benke, Sakhi, Manne, Arlind.

Ingen av killarna hade tidigare spelat på den legendariska Glimminge plantering, möjligtvis Jocke som eventuellt spelat någon ungdomsmatch där för ca 15 år sen. Jag själv har haft den äran ett antal gånger under 80-talet. Den planen var eftertraktad eftersom det nästan alltid var tidig premiär på gräs om man hade match mot Västra Karup.
Nu talar vi anno 2016 så det har gått några år sen jag var på Glimminge senast. De senaste åren har vi mött Västra Karup några gånger men det har då varit på konstgräs i Förslöv eller Laholm.

Planen såg helt ok ut trots att det regnat hela onsdagen, den var till och med utrustad med avbytarbås, det är mer än vad man orkat med i Laholm efter att de befintliga båsen blev kaffeved i en av de senaste stormarna.
Förra matchen mot LTIK gav Walldia tre skador så det fick bli lite cirkulation på manskapet denna gången. Det var slut med friden för coach Besart som fick snöra på sig skorna igen.

För Walldia är det premiär på naturgräs då vi varken spelat match eller tränat på naturgräs tidigare i år.

Walldia inleder bäst och sätter omgående en hyfsad press på hemmalaget som har svårt att komma över mittlinjen de första minuterna. Det ger också en snabb utdelning, då Egzon stressar en hemmaback så mycket att han mer eller mindre ger bort bollen till Besart som helt ren mot målvakten inte gör något misstag utan placerar in 0-1 i burgaveln bakom hemmamålis Filip Nilsson.
Det var ju en bra start för Walldia som borde fortsatt på den inslagna vägen. Men istället får hemmagrabbarna energi av underläget och är de som jobbar bäst och mest på den ganska tunga planen. Man skapar några halvchanser men ingen riktigt farlig. Men efter en del hörnor får man också en frispark efter 25 min på vänsterkanten som slås in framför mål där en hemmaspelare nickskarvar in kvitteringen i bortre gaveln, svårt för Jocke att göra något där. Nu ringer mobilen, det är Plogen som skulle övervaka matchen som missat vägen till Glimminge plantering och hamnat i ”Torke”. Men nu var han på väg efter lite vägbeskrivning.

Spelet är ganska opolerat från båda håll och domaren borde satt nivån tidigare, ju lerigare det blir desto fler farliga glidtacklingar delas ut. Västra Karup är ett fysiskt lag och detta är deras före helt klart.
Västra Karup är de som skapar mest i första halvlek och jobbar hårdast medan Walldia har svårt att skapa de där riktigt heta chanserna. Men 1-1 står sig till pausvilan.

Andra halvlek ska se lite annorlunda ut. Nu är det Walldia som styr det mesta och har stundtals en ganska kraftig press mot hemmaförsvaret. Manne hade kommit in redan i slutat av första halvlek och skulle skapa mycket med sin offervilja.
Egzon är den förste att få en möjlighet men hemmalaget strider som lejon och det är hela tiden en fot, ett ben, eller skalle i vägen.
Därför är det överraskande när Västra Karup efter 10 minuter tar sig in på Walldias planhalva och satsar på ett distansskott som på något märkligt sätt missbedöms av Jocke som släpper den förbi sig. 2-1 till Västra Karup på deras första skott i andra halvlek.
Walldia deppar inte för det utan håller matchen i ett bra grepp och är de som skapar något och stundtals har Västra Karup turen med sig. Som när Walldia får en frispark efter 20 minuter i ett bra läge. Egzon drar till och bollen är på väg in när en kille i muren ”räddar” med handen i huvudhöjd så bollen går utanför. Upprörda känslor bland de blåklädda. Men man får den lite udda förklaringen av domaren att han såg det, men tyckte att spelaren fick skydda sig från att få bollen i skallen. Undrar på vilken sida i regelboken det står.

Walldias press fortsätter och Västra Karup lyckas inte slingra sig ur greppet. Egzon , Besart, Ante har chanser men det är som förgjort.
När så Hemmalaget för andra gången i halvleken lyckas bryta ett Walldiauppspel på mittplan så två hemmaspelare kommer ensamma med en Walldian och enkelt kan förpassa bollen förbi även Jocke fram till 3-1 med kvarten kvar. Det kändes definitivt inte rättvist med tanke på spelfördelningen så långt. Men det är som sagt målen som räknas. Men det dröjer inte mer än fyra minuter förrän Walldia tilldöms en straff efter att hemmaförsvaret bjudit Manne Walldèn på en luftfärd som hette duga. Ante slår säkert in 3-2.

De sista minuterna fortsätter Walldiapressen men där är hela tiden en kroppsdel i vägen för en kvittering, Walldia har bl.a en trippelhörna i slutminuterna. Men Västra Karup jobbar hårt och har turen att hålla tätt och lyckas därmed besegra Walldia efter att vi vunnit de två senaste träningsmatcherna lagen emellan.

Sammanfattning:
Känns som att manskapet behöver en liten paus över kommande helg då vi är matchfria. Det känns nog i benen efter denna batalj som blev ett kraftprov i andra halvleken då planen var ganska uppsprungen. Det var dock Walldia som hade mest ork kvar i andra halvlek att döma av spelfördeliningen, och det känns bra att vi verkar vara bra framme fysiskt.