9 april 2016
16:00

Bälinge IF F00

Referat: Vaksala SK - Bälinge IF F00

En på förhand mycket tuff DM match i åldersklassen över vår egen blev ännu svårare när vi får många återbud pga av skador och sjukdomar. Vi kan trots allt ställa ett lag på plan (+ en avbytare) bestående av huvudsakligen spelare från F01 (+ fyra 00or och en 02a). Vi börjar matchen bra och även om Vaksala har mer av bollen så kommer de inte till så många klara avslut, utan de flesta försök kommer utifrån och blockas av försvarare eller missar mål. Trots att vi inte är helt vana att spela tillsammans, så fungerar presspelet ganska bra och det är endast när vi blir lite bolltittande som motståndarna hittar ytorna framför vår för dagen duktiga backlinje. En sådan yta resulterar tillslut tyvärr i 1-0 till Vaksala då ett skott utifrån letar sig in i mål. Matchbilden med Vaksala som har bollen mer än oss utan att egentligen komma till farliga avslut fortsätter hela halvleken, trots det går vi in i halvlek med 0-2 efter ytterligare ett mål i baken efter skott lite längre utifrån. Inte helt rättvist kanske, men vi kommer själva inte till speciellt farliga avslut då vi inte riktigt vågar trycka på med våra yttrar och därigenom lyfta hela laget. Vi gör några små ändringar till andra halvlek och om det är det som gör skillnaden eller om det är inställningen är osäkert, men vi kommer högre i vårt spel och skapar flera riktigt farliga lägen via inspel från våra yttrar. Tyvärr resulterar inte dessa i några mål, och istället så får Vaksala ytterligare 2 lite enkla mål, innan vi tar time out. Efter time outen så krigar vi på ytterligare och det känns som vi för första gången i matchen faktiskt får ett hyfsat tryck på Vaksala. Trots en betydligt bättre andra halvlek så räcker vi inte riktigt till mot ett förväntat starkt Vaksala. Med lite tur hade vi kanske kunnat hota Vaksala, men de vinner rättvist även om siffrorna inte riktigt reflekterar matchbilden. Plus för dagen skall försvarspelet ha, där vi jobbar bra i pressen och inte låter motståndarna hitta igenom i mitten en enda gång. Alla tjejer ska ha en eloge för sin inställning och arbetsvilja. Kul också att spela ihop med Maria, Engla, Tilde och Natta från damlaget. Dessutom ska Miranda F02 ha ett stort tack för att hon ställer upp fast hon på kvällen ska spela cup med F02. Det är sådant som vi kallar klubbkänsla och något som Bälinge ska vara stolta över.