26 september 2015
16:00

Bälinge IF F01

Referat: Danmarks IF F00/01 - Bälinge IF F01

Serieavslutning borta mot Danmark på Danelid där motståndarna för dagen tagit/fått hjälp av P3-star klacken höja stämningen på läktaren. Verkligen kul! Dessutom är vädret perfekt, vilket talar för en trevlig avslutning. Bälingens tjejer är laddade till max, så vi ledare är förvänansfulla och har en bra känsla i kroppen. Bälinge drar i gång i högsta tempo och gör mål i andra minuten efter ett fint anfall där bollen breddas ut till höger där Toves skott tar i ribban och Emma som vanligt är framme och stöter in returen. Bälinge fortsätter att ösa på och målen trillar in ett efter ett i första halvlek genom Lisa efter en hörna (tror vi;-)) och Julia med ett fint placerat avslut en bit utifrån som ett resultat av ett långt inkast från Julia R. (tror vi;-)). Vi dominerar hela första halvlek utan att egentligen hitta det fina passningspel som vi egentligen vill och spela. Däremot kämpar all exemplariskt och visar att vi vill och ska vinna denna match. Kanske bidrar den dåliga planen och det dåligt organiserade motståndet till att vi inte riktigt hittar strukturen och passningspelet.
Med ledning 3-0 i halvlek så betonar vi vikten av att lugna ner spelat och hitta tillbaka till ett fint spel. Tyvärr lyckas vi inte riktigt med detta utan andra halvlek blir lite sämre än första, där stress och dålig plan totalt omöjliggör ett effektivt passningsspel. Trots att Danmark jämnar ut spelet något så dominerar vi även andra halvlek och Amanda A. lyckas tillslut trycka in 0-4 efter fint arbete och vilja i motståndarnas straffområde. Positivt är att tjejerna verkligen vill vinna detta och Danmark är aldrig nära att göra mål. Osäkert om Maja fick speciellt måga skott på sig idag. Stor eloge till alla som verkligen visar viljan idag, vi är i stort sätt bättre än Danmark i samtliga positioner, och vi ledare ser redan fram emot nästa säsong utomhus.
Stort tack till alla föräldrar som idag utamande P3-star klacken och gav sitt stora stöd med hejaramsor mm. Ert stöd hela året har varit fantastiskt och den är inte för inte som Bälinge har rykte om sig att ha stort föräldrarstöd.