8 november 2014
09:30

Sunnersta AIF F01

Referat: Bälinge IF F01 - Sunnersta AIF F01

Premiär i Futsalserien och flera spelare kände lite pirr i benen innan match. Detta syndes inte alls när väl domaren blåste igång utan Bälinge tog tag i taktpinnen från första stund. Passningsspelet de första 10 minuterna måste vara ett av det mest kontrollerade passningspel som utförts av F14 i Bälingehallen. Joanna som vaktade målet fick vänta nästan 6 minuter innan hon rörde bollen. Bälinge låg rätt i positionerna och bryter Sunnerstas uppspel högt upp i banan. Under de första 10 minuterna så skapas flera fina målchanser av Bälinge och endast Sunnerstas målvakt räddar Sunnersta från ett tidigt baklängesmål. När väl 1-0 kommer så är det genom ett sidledspass framför mål och Amanda kan säkert på ett tillslag skjuta in 1-0. Det fina spelet fortsätter från Bälinges sida och välförtjänt kommer 2-0 som ett brev på posten. Högt försvar igen där Julia bryter Sunnerstas uppspel som resulterar i en hörna. Hörnan läggs snabbt, hårt och lågt av Julia och med hjälp av ett försvarande ben och äntligen kommer 2-0 efter flera fina försök strax innan 2-0 målet.

Strax innan halvtidspaus och större delan av andra halvlek så tappar vi det fina passningsspel som har satt prägel på matchen. Sunnersta tillåts kvittera men tyvärr är inte detta frukten av ett eget spel utan Bälinge stressar i flera situationer och olyckligtvis så bjuder vi på reduceringen genom ett självmål. Här skall ingen individ ses som ansvarig för självmålet utan det är allas skyldighet som lagspelare att snacka på planen och baklängesmålet hade kunnat undvikas om vi bara pratar med varandra.

Trots reducering från Sunnersta så replikerar Bälinge snabbt och Julia gör 3-1 och sitt andra mål för dagen. Detta mål är ett snarlikt mål på det tidigare målet där Bälinge vinner bollen genom att sätta hög press på motståndarna.

Det fina spelet som fanns i första halvlek kom tillbaka efter 3-1 målet och en taktiskt time-out hjälper spelarna att hitta tillbaka till där vi började denna match. Efter denna minut kliver alla spelare in på banan igen och tar tillbaka spelet på banan med fortsatt fina upprullningar. Trots bra försvar från Joanna i målet till våra forwards så lyckas Sunnersta reducera Bälinges ledning, men Sunnersta ges aldrig chansen till kvittering och Bälinge vinner mycket välförtjänt med 3-2 denna premiäromgång.

Ett stort pluss till alla spelare som imponerar med fint passningsspel och vilja att vinna denna premiär. Ett extra stort pluss till Joanna som kliver in i målet och ger hela laget den trygghet som är hennes styrka som försvarare. Detta lugn fanns även med idag på målvaktspositionen.

Nu laddar vi om inför nästa helg då omgång 2 spelas borta mot Håbo FF och kan Bälinge ta med sig spelet från dagens match så kan detta bli ett roligt år i Futsalserien.