11:00

IFK Östersund F06

Referat: Brunflo FK - IFK Östersund F06

Söndag och säsongen sista match på programmet på en riktig höstplan på Åkreäng - blöt och hal.

IFK stod för motståndet - ett lag vi mött i tävlingsmatcher hela fyra gånger tidigare denna säsong och ett lag vi därför väl känner till.

Vi ville ställa upp laget för att sätta hög och tidig press och störa deras uppspel så tidigt som möjligt - något vi lyckades väl med. Det är alltid viktigt mot IFK att få första målet, men det misslyckades vi dock med, då IFK genom en snabb omställning och rappt passningsspel tar ledningen efter bara någon minut.
Det slår dock inte ner oss utan vi fortsätter trumma på halvleken ut. Mycket ställningskrig där vi skapar ett antal bra chanser, men där IFK gör målen och har en tvåmålsledning i första pausen.

Vi fortsätter vår inslagna plan i andra och där tar vi över mer och mer och skapar ett flertal vassa chanser, men bollen vill helt enkelt inte in. Så enormt tungt när IFK direkt efter ett av våra riktigt heta chanser enkelt spelar sig igenom och sätter trean. Det efter en period av hög Brunflo-press så därför extra tufft.

Det kunde nog knäckt vilket lag som helst men vi fortsätter tredje på samma sätt och fortsätter skapa vassa chanser dock utan att få utdelning. Efter ett antal frilägen så hittar dock bollen in till slut genom ett bra skott av Emma i bortre krysset.
Målet ger naturligtvis lite energi och vi fortsätter skapa vassa målchanser, men tiden ha runnit oss ur händerna och när domaren blåser av står det 1-3 på tavlan.

Surt då vi verkligen gick för det idag, skapade bra chanser, försvarade oss starkt mot deras snabba uppspel så var vi värda ett bättre öde, men så kan fotbollen vara ibland.

Med dessa ord så gör vi bokslut för fotbollssäsongen 2020 och tar nya tag 2021.