Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Björklinge BK F-01

Följ

F-01

Följ oss för uppdateringar
Följ
Björklinge BK
Innebandy
F-01
Tabell
Lag M V O F P
1 Björklinge BK 6 2 2 2 8
2 Hammarby IF 1 1 0 0 3
3 Huddinge IK 1 1 0 0 3
4 Täby IS 1 0 1 0 1
5 Bele Barkarby IF 1 0 1 0 1
6 Caperio Täby FC 1 0 0 1 0
7 Storvreta IBK 1 0 0 1 0

Match

Björklinge BK

1 - 0
6 januari 2013
14:00

Caperio Täby FC

Referat

Referat: Björklinge BK - Caperio Täby FC

Ja då var cupen över för vår del och känns redan tomt. Jag hoppas att alla känner glädje, stolthet och hoppas även att detta knyter ihop både laget och alla andra deltagare på bästa sätt. Cup på hemmaplan med resor till och från match är ju ändå inte samma sak som cup på bortaplan med övernattning och vad allt det innebär. Ett äventyr även för föräldrarna kan jag lova. Man får en fantastisk sammanhållning och gemenskap och det hoppas jag vi kan utnyttja kanske redan nästa år eller året därpå. Det finns ett antal cuper i närområdet, Örebro, Västerås, Falun osv. Frågan är om man redan nu skall förbereda sig för sådana cupäventyr. Detta är en merkostnad för laget som vi kan förbereda nu, så vi slipper lägga ut allt när det är dags. Något att tänka på för alla.

Inför dagens och cupens sista match hade vi rullat på 3 grupper. Vi avslutar även cupen på det sättet. Vi har försökt göra grupperna så jämna och spelmässigt kloka som möjligt. Detta visar sig nu har fungerat mycket bra. Jag visste att båda Täbylagen var duktiga, men vi visar ingen respekt alls för deras spel. Vi visar offervilja, aggressivitet och spel intelligens på många plan. Titta på passningen fram till Claras friläge. Clara går från kanten och skär in, ropar och får passningen på bladet och missar så när ett mål. Fantastisk prestation från många spelare där. Tilde står och gräver i sarghörnet går in bakom mål, vänder och går in framför och sätter in 1-0. Mycket starkt och tecken på både klokhet och skicklighet. Detta är bara 2 exempel, det finns massor att hämta. Fannys benparad mot Bele i 2-2 läge. Melindas många lägen mot Täby IS, bara några exempel. Vi ska komma ihåg att för att göra mål krävs att andra bygger upp det. Rörelse utan boll för att förflytta backar, bana väg för andra, osv. Alla har en uppgift i laget och alla deltar på ett eller annat sätt, samt en hel del improvisering. Vi kan också se lite till uppladdningen för match där alla ställer upp för varandra, är med varandra. Även om man inte är "dödspolare" om ni förstår vad jag menar. Viktigt att alla är med. Det är det som bygger laget.

Jag har snuddat lite på dagen sista match och jag tycker den har 2 ansikten. Vi börjar bäst och har mycket boll där vi ville ha täta backar och höga ytterforwards. Ett lite nytt sätt att spela för oss kanske men tjejerna "fattar" direkt och kör på. Täby har en del chanser men inte så mycket PÅ mål ändå. Mycket tack vare våra täta backar som gör ett heroiskt jobb idag. Tildes mål har jag nämnt men hon hade faktiskt en till inne efter en raid från egen planhalva. Domare ansåg att hon beträder målområdet vid målet och kanske var det så. Snyggt mål trots det och tecken på aggressivitet. Vi äger första halvlek. Jag vill behålla täta backar och även dra ner yttrarna lite till andra och det gör kanske att Täby har mer boll men skapar ändå inte så många riktigt heta målchanser. Några frislag som är farliga då vi har inte riktigt har koll på passnings mottagaren och skytten. En utvisning på Tilde och vi spelar med 4 i 2 min. Undrar om ens tjejerna visste eller fattade det. HaHa - vi spelade på som vanligt och det gick vägen. Jag ska väl villigt erkänna att vi faktiskt inte tränat särskilt på det momentet, eftersom utvisningar är ganska ovanliga på vår nivå. Något att fundera över framöver.

Ett stort grattis till alla tjejer för en grym cup, och alla föräldrar som fixar detta med samåkning och peppning under matcherna. En upplevelse man sent skall glömma. Nu ser vi fram emot träningarna och träningsmatcherna under våren. Vi kommer att fortsätta jobba med teknik, uppspel, alternativa uppspel, passningar och taktik.
Hoppas att alla kan vara med i större omfattning än under hösten då jag känner att alla inte riktigt förstår hur vi tränat. Jag menar i spelmoment och uppspel. Tjejerna har utvecklats enormt sedan första matchen mot Storvreta och jag vet att vi kommer utvecklas ännu mer. Teknik utvecklar vi inte bara på träning utan även hemma i källaren eller i hallen.

Tack för allt och vi ses på Tisdag
//Ledarna via Per