13:00

Referat: Afro SK - AIF Barrikaden

Startelva: C-G – Yousef, Martin, Viktor, Ghafur – Siseko, Milad, Shershah – Adrian, Tristan, Ismail
Började på bänken gjorde:
Mirwais som kom in som vänsteranfallare efter 25 min och spelade i den positionen matchen ut.
Emin som spelade sista kvarten i sista och första 20 i andra som högerback.
Ahlgren som spelade sista 10 som mittback.

Vi började riktigt bra första 10, hade mycket boll men anfallen tog oftast slut 10-15 meter in på deras planhalva. När sedan Afro fick fart på sitt spel såg det helt annorlunda ut. De kom till avslut nästan vid varje anfall. De tog också ledningen i den 14:e min på nick efter inlägg. I den 20:e min brände de sedan ett jätteläge.

Därefter blev det inga klara målchanser alls under en lång period. Däremot öste de på med skott ur alla upptänkliga lägen. Många gick långt över och eller utanför men en del räddades av C-G. När det började spira förhoppningar om att hålla 0-1 till paus kom det två sena förargliga mål, ett i 41:a min och ett i halvlekens sista sekunder. Det första på ett högt skott som dalade ner i krysset, det andra på nick från lika nära håll som 1-0-målet.

Det såg rätt bra ut från början också i andra halvlek. Vi hade fortfarande väldigt svårt att bita oss fast på deras planhalva men kom i alla fall till en del avslut och några halvchanser. Sedan började det sakta men säkert märkas att vår ork höll på att ta slut och att vi inte orkade hem. De kom ofta i numerära överlägen när de anföll och vid 4-0-målet i den 68:e min kom de 4 mot 2 i en snabb kontring som avslutades med en vackert knorrad boll nere vid stolproten. Vi var nu framme i den 68:e min. Åtta minuter senare kom det ett femte mål. Som de flesta målen kom det från mycket nära håll. Tror också det var på nick.

I den 80:e räddade Tristan lite ära åt oss genom en otroligt vacker långskottspärla i bortre krysset. Det överlägset vackraste i matchen. När vi nu utöver tröttheten inspirerade av målet började satsa nästan alla de få krafter vi hade kvar framåt så blev det verkligen öppna spjäll. Själva hade vi i den sista minuten ett jättefint anfall som friställde Mirwais vars avslut dock räddades av en utrusande målvakt. Men dessförinnan hade Afro hela fem jättechanser på 4-5 minuter!! På den första av dem fastställde de slutresultatet 6-1.

Nystartade Afro som alltså var ett A-lag var mycket bra för den här nivån. Fysiskt starka och orkade springa hur mycket som helst.

Statistik: (våra siffror först) Hörnor 0-5 Avslut på mål: 5-14 Avslut utanför: 2-10