Limhamn FC

Referat: AIF Barrikaden - Limhamn FC

Startelva: Adrian – Frank, Ekdahl, Aman, Ahlgren – Mathias, Pontus, Felix, Yousef – Shershah, Harry
Avbytare var:
Martin som först kom in en stund som anfallare medan Yousef ”plåstrades om”(se nedan) och senare spelade hela andra halvlek som innermittfältare.
Didrik som kom in som anfallare i paus och spelade hela andra halvlek som sådan.
Och Henke som inte spelade alls.

Matchens första 10 minuter kännetecknades av två saker, dels ett otroligt hafsigt och uselt spel, dels två skadeuppehåll där först Shershah och vår förre spelare Abbe skallade ihop så att den senare fick utgå, och strax efteråt en skada på Yousef som vi i publiken, utifrån hur han höll armen när han rest sig upp, befarade var ett brutet nyckelben men så var det lyckligtvis inte.

Efter detta tog vi tag i spelet och var under resten av halvleken helt överlägsna och spelade en väldigt sevärd fotboll, i synnerhet jämfört med Klågerupsmatchen förra helgen på näthinnan. Visst var det så att Limhamnsspelarna vägde lätt i närkamperna och jag har förstått att min entusiasm över vårt spel i första halvlek uppfattades som lite överdriven på sina håll men när motståndet inte är jättebra så innebär det ofta att man själv faller in i ett slarvigt spel men så var det verkligen inte alls, säkra passningar, bra bolltempo, fina men inga överdrivna dribblingar, varierat spel med många fina kantbyten oftast i form av ”crossinlägg” från Shershah. Det som var mindre bra var att vi kom till så påfallande få avslut.

Det mål vi gjorde i den 18:e min kom visserligen på en hörna från Ahlgren som Harry nickade i mål men i övrigt fick vi inte till några nämnvärda farligheter alls på de åtta hörnor vi hade. Däremot hade vi två andra lägen i den 26:e resp. 42:a min där vi kanske borde ha gjort mål

Andra halvlek började för vår del lika uselt spelmässigt som den första. Eftersom Limhamn FC samtidigt växlade upp och kom in med mycket energi blev man nästan för ett litet tag orolig för att det, som så ofta i all fotboll, skulle bli en helt ny matchbild efter pausvilan. Man kunde också kvitterat efter bara 1 min, efter en sådant där grovt försvarsslarv som vi haft lite väl många av på sista tiden, men skottet från avslutaren gick lyckligtvis en liten bit över ribban.

F.ö. hade vi vid närmare eftertanke redan i första halvlek också ett exempel på en bjudning när en bakåtpassning till Adrian ledde till att han när han skulle rensa iväg bollen träffade deras helt rena anfallare. Lyckligtvis blev dock motlägget både rätt löst och i riktning utanför målet. Det är alltså lite symptomatiskt för hur de flesta chanser våra motståndare skaffat sig i våra senare matcher. I den här matchen var det dittills bara de två nämnda situationerna som kunde betraktas som målchanser för våra motståndare men det skulle bli mera.

Även om Limhamn FC sedan spelade betydligt bättre i andra halvlek så lyckades man inte hålla fast vid sin rivstart. Precis som i första kom vi igång efter cirka 10 minuter. Spelet var dock lite slarvigare och allmänt lite sämre nu. Dock var vi väl fortfarande det bättre laget och när vi gjort två täta mål efter dryga kvarten kändes matchen avgjord. Vid båda målen var det Ahlgren som stod för assisten. Först nådde en väldigt fint slagen frispark Harry som nickade in bollen och sedan tog han sig ner till kortlinjen och slog ett inlägg som Didrik vid bortre stolpen utnyttjade på bästa sätt.

I den 68:e min var det ännu en gång slarv/nonchalans som gjorde att en Limhamnsspelare fick ett bra läge från i höjd med straffpunkten och satte den vackert i krysset och därmed spikade slutresultatet 3-1. Därefter var det – precis som under hela matchen – relativt få heta målchanser och också väldigt få avslut.

Statistik: Hörnor: 9-4 Avslut på mål: 5-2 Avslut utanför: 6-4