Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om AIF Barrikaden Senior Herrar

Följ

Senior Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 Limhamns FF 4 3 1 0 10
2 Lindeborgs FF 4 2 1 1 7
3 Hyllie IK 4 1 1 2 4
4 AIF Barrikaden 4 1 1 2 4
5 KSF Srbija 4 1 0 3 3

Match

KSF Srbija

2 - 1
Lindängens IP
24 februari 2024
15:00

AIF Barrikaden

Referat

Referat: KSF Srbija - AIF Barrikaden

Startelva: Adrian – Riky, Marcus E (som jag i fortsättningen nog kommer att kalla Eklund), Ahlgren, Yousef – Frank, Tristan – Shershah, Pontus, Mathias – Harry
Avbytare var:
Martin som kom in som defensiv mittfältare efter 40 min för att i andra halvlek ha en offensivare roll när vi en bit in i andra halvlek gick över till vad som väl bäst kan beskrivas som ett 3-4-1-2.
Didrik som kom in för att bli en andra anfallare en bit i andra halvlek när vi bytte spelsystem.
Ali som spelade höger yttermittfältare sista 25 minuterna.

Det såg lite svajigt ut i försvarsspelet redan från början och i den 5:e min kom en av deras anfallare centralt helt fri men tog för lång tid på sig och hanns upp av en av de våra (vem?, glömt) som i en närkamp berövade honom bollen. Istället kom deras ledningsmål i den 11:e min – ett mål som vi nog gör bäst i att låta falla i glömska. Man kan väl säga så mycket som att Srbijaspelarnas direkta inblandning i detsamma var försumbar. Några minuter senare befann sig en Srbijaspelare tämligen ensam i straffområdet men där avslutet inte blev bättre än att Adrian kunde rädda.

Även om Srbija så långt – med inte så lite hjälp av vår defensiva insats – hade de bästa chanserna så hade vi mycket mer boll och skapade en hel del halvchanser och lägen som kunde blivit riktigt farliga om vi tagit rätt beslut. När det i den 20:e min blev ett undantag från detta fick vi till en kvittering på ett fint anfall där Shershah slog en välavvägd passning i djupled på högerkanten till Pontus som slog ett inlägg där Harry var på rätt plats och gjorde ett bra avslut. Minuten efter kunde vi också tagit ledningen när först Mathias kom fri på sin kant men kom lite ur vinkel så att målvakten kunde rädda avslutet och Harry sedan var nära att sno bollen från målvakten som inte riktigt kunde hålla den.

Matchbilden fortsatte sedan att vara densamma. Vi hade mycket boll men skapade ytterst lite medan Srbija istället kunde återta ledningen när Adrian först gjorde en fin räddning innan de kunde lägga in returen. Detta hände i den 39:e min och vi kunde alltså gå till pausvila med ett 1-2-underläge som vi måste vända till seger för att bli tvåa i MM-gruppen och därmed gå vidare.

Andra halvlek kännetecknades av att Srbija än mer extremt än tidigare helt förlitade sig på ett kontringsspel så att det som i första halvlek kunde karakteriseras som något slags 5-2-3 nu via typ 6-2-2 slutade i ett slags 7-2-1 när orken började tryta och man därför naturligt nog satsade allt på att ligga väldigt lågt för att ta sin första seger i vår MM-grupp som i och med vår match var färdigspelad.

Att vi utifrån vårt nu enormt överlägsna bollinnehav, där bollen i stort sett uteslutande fördes på deras planhalva, flera hörnor, många frispakar i bra lägen inte kom till mer än någon enstaka ordentlig målchans – den bästa kom i den 89:e när det ändå kändes rätt kört med en vinst och den missades dessutom. Vi spelade tämligen fantasilöst och därmed förutsägbart för ett kämpande Srbija. Vi hade oändligt många likadana situationer med höjdbollar in mot straffområdet där bollarna antingen gick utanför eller hamnade hos Srbijaspelare. Hur vi så konsekvent kunde förlora alla kamper om bollen inne i straffområdet är en gåta.

Att spelet i andra halvlek blev sönderhackat av många avbrott ursäktar inte en som helhet dålig insats.

Statistik: Hörnor: 6-2 Avslut på mål: 10-5 Avslut utanför: 7-6
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Harry Gudmundsson 1 1 0 0 0 0
Pontus Rudenius 1 0 1 0 0 0
Ali Yavari 1 0 0 0 0 0
Didrik Ekholm 1 0 0 0 0 0
Frank Nörgaard 1 0 0 0 0 0
Marcus Eklund 1 0 0 0 0 0
Markus Ahlgren 1 0 0 0 0 0
Martin Nilsson 1 0 0 0 0 0
Mathias Erikson 1 0 0 0 0 0
Riky Sala 1 0 0 0 0 0
Shershah Ewazzada 1 0 0 0 0 0
Tristan Uhno 1 0 0 0 0 0
Yousef Ahmadi 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Adrian Almqvist 1 0 0 0 2 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng