Övriga lag

Referat: AIF Barrikaden - Övriga lag

Kort rapport från futsalturneringen TF-cupen idag 25/11 2023

Matchtiden var 13 minuter.

Laguppställningen var i samtliga matcher att Simon M G stod i mål, Aman, Chanon och Milad delade på de defensiva positionerna och Amir, Mathias E och Mirwais på de offensiva.

Första matchen gick mot Skegrie och efter 25 sek gjorde Mathias dagens första mål (vi spelade som alltid första matchen på dagen, förra lördagen gjorde tjejerna det och i morgon gör de det igen) på en egen retur sedan Mirwais snott bollen och spelat fram honom. Efter 4.10 kvitterade Skegrie väldigt enkelt sedan vi gått bort oss så att de kom 3 mot 1. Sedan blev det inte fler mål utan matchen slutade 1-1.. Spelet var jämnt men vi hade två riktigt bra chanser efter 9-10 minuter. Dock hade de den sista när det bara återstod 40 sek men där Simon räddade oss med en fin reflexräddning.

Andra matchen gick mot FCT Futsal Team. De första dryga 5 minuterna liknade inget man brukar se inomhus. Bara ställningskrig. Inte tillstymmelse till målchans åt någondera hållet. Tyvärr skulle det bli de som bröt denna trend. På det som alltså var matchens första målchans gjorde de mål och ett mycket oturligt sådant när en av våra spelare råkade få bollen på sig så att han styrde den i eget mål helt utan chans för Simon.

Därefter blev det åter rätt tillknäppt om än inte riktigt som i början. Vi hade ett par halvchanser innan de först hade en klar sådan som missades och sedan efter 10.20 fick 2-0 gratis efter ett lite mindre bra ingripande av Simon i målet. Bara någon halvminut senare revanscherade sig Simon med en jätteräddning/brytning när en spelare kom helt ensam mot mål. Vi satsade nu allt framåt utan att skapa något. Däremot tappade vi med en dryg minut kvar bollen med hela laget uppe vid deras mål så att de enkelt från långt håll kunde rulla in bollen i öppet mål och fastställa slutresultatet 0-3.

Vår tredje match gick mot Trellestar, ett helafghanskt lag i en ren futsalförening. De låg väldigt lågt med laget och försökte stänga alla ytor men trots detta skapade vi massor av målchanser som i det längsta omsorgsfullt missades trots att det flera gånger var betydligt svårare att missa än att göra mål. Under de två första minuterna hade vi tre klara chanser, bl.a. rundade Mathias målvakten utan att riktigt få till avslutet varpå Milad bara sekunderna senare hade ett rungande stolpskott. Efter det vidtog 5 rätt händelselösa minuter där vi hade stort bollinnehav utan att komma till några målchanser.

Men sedan tog vår chanskavalkad fart igen. Nu var det mer än en rejäl chans i minuten men inte ens när vi kom två spelare ensamma med deras målvakt lyckades vi få in bollen. Istället var det Trellestar som efter 10 min tog ledningen på en vacker frispark utan att haft antydan till målchans på hela matchen. Nu satsade vi precis som i förra matchen allt framåt på slutet vilket dock bara ledde till att de efter 11 min gjorde 2-0 på sin andra chans – och fler skulle det inte bli. Däremot reducerade vi till slutresultatet 1-2 med 25 sekunder kvar och hade sedan en inte helt oäven möjlighet att kvittera när det återstod 5-10 sekunder.

Vår fjärde och sista match gick mot Östra Torp Smygehuk och blev mycket händelserik men i motsats till förra matchen var chanserna ganska jämnt fördelade. Så många chanser att jag väljer att bara redogöra för målen och de i övrigt bästa. Efter 1.20 hade vi ett jättefint anfall som avslutades med att en av våra spelare dribblade sig förbi både motståndare och målvakt men när han skulle avsluta sköt utanför det helt tomma målet. Efter 3.20 tog de ledningen på ett rätt snyggt men samtidigt lite turligt mål när en hög långboll från nästan ända nere vid det egna målet nådde en spelare 2-3 meter från vårt med en lätt touch på volley fick in bollen. Ett par minuter senare hade de ett friläge i stolpen.

Efter 8.40 kvitterade Mathias i en tilltrasslad situation efter ett minst halvminut långt obrutet bollinnehav. Detta fick Trellestars spelare på läktaren att taktfast skandera Barrikaden, Barrikaden, Barrikaden eftersom de skulle gå vidare som grupptvåa om vi tog poäng av ÖT Smygehuk. Än gladare och högljuddare blev de när Mathias (vår ende målskytt för dagen) ganska exakt en minut senare också gav oss ledningen på ett distinkt skott. Efter 11.20 missade vi ännu ett läge när ett skott från typ 2 meter helt ofattbart gick utanför. Kanske för att vi nu blev lite väl kaxiga släppte vi bara 10 sekunder senare iväg två spelare som kom helt rena med Simon. En kombination av ett dåligt beslut från deras spelare och ett av Simon många fina ingripanden under dagen gjorde dock att det inte kom någon kvittering där. Det skulle det dock göra 40 sekunder före slut på ett skott från egen planhalva som om jag inte uppfattade det fel också tuschade någon på vägen.

Fler mål blev det inte utan matchen slutade 2-2 vilket innebär att vi blev sist i gruppen medan Trellestar knep andraplatsen på väldigt långt avstånd från suveräna gruppvinnarna FCT Futsal Team (tabell se nedan). Dock fanns lustigt nog chansen till en andraplats kvar för oss ända fram till sista omgången trots att vi inför den bara tagit 1 poäng.

Sammanfattningsvis en klart godkänd insats från vår sida med tanke på att vi saknade ett par av våra normalt bästa spelare och hade ett lag som inte alls haft någon chans att spela med varandra men ändå hittade varandra rätt bra. Med bara lite mera flyt och lite färre horribla missar framför mål kunde vi tagit betydligt fler poäng. Första matchen mot Skegrie var jämn och speglade det oavgjorda resultatet rätt väl även om vi nog låg aningen närmare segern. I den andra mot FCT skapade vi visserligen väldigt lite framåt men det gjorde också de och vi höll spelet väldigt jämnt uppe fram till slutminuterna då de när matchen kändes avgjord hade två klara chanser utöver målen men resultatet nog kunde blivit ett annat om vi inte slagits ner lite av att deras två första mål var så otroligt oturliga/onödiga. I den tredje matchen var vi alltså som framgick ovan så överlägsna från första till sista minuten att man inte visste om man skulle skratta eller gråta (men det valet var nog inte svårt för dem) över att vi lyckades förlora den matchen. Faktum är att alla andra resultat lika hade en uddemålsvinst i den matchen gett oss andraplatsen trots bara 5 inspelade poäng. Den avslutande matchen mot ÖT Smygehuk blev sedan rätt hawaii-aktig med ett rätt rättvist slutresultat. Individuellt var alla klart godkända även om en av våra spelare (ingen nämnd men han vet själv) inte precis hade dagen när det gällde avsluten.