00:00

Referat: Klågerups GIF - AIF Barrikaden

Startelva: Alexander – Milad, Abdallah, Markus H, Husse – Yousef, Mathias E, Anton, Tristan – Lamin, Brunel

Avbytare som alla kom in direkt efter paus var:
Markus S som började som högerback för att sedan gå in som mittback sista 15-20 minuterna.
Ali Yavari som började som vänsteranfallare i det som nu var ett tremannaanfall men gick ner som vänsterback sista 15-20 minuterna.
Naser som började som central anfallare men gick ner som central mittfältare sista 15-20 minuterna.

Första kvarten var Klågerup det bättre laget och tog också ledningen i den 8:e minuten på ett mycket vackert volleyskott vid en hörna. Även om de inte kom till jättemånga avslut så var de ändå på något sätt effektivare på att ta sig fram, spelade enklare/rakare. De ökade också på till 2-0 i 18:e och 3-0 i 28:e minuten. Vi spelade första 15-20 rätt omständligt och hade inte vårt första (ofarliga) avslut förrän efter en dryg kvart.

Sedan blev det lite bättre framåt samtidigt som Klågerup nu hade svårt att få till något riktigt bra anfallsspel. Vi hade en hel del avslut men nästan alla var antingen väldigt lättfångade eller långt utanför målramen. Vi fick dock till en reducering bara 3 min efter deras 3-0-mål. Mathias avancerade centralt innan han släppte ut bollen till Anton som helt ostörd men ur dålig vinkel med hjälp av en tveksam målvaktsinsats sköt in bollen i närmsta hörnet.

Efter detta mål var alltså målproduktionen i matchen slut. Vi saknade dock verkligen inte chanser till sådana i andra halvlek där vi dominerade klart både spel- och chansmässigt. Dock hade kanske Klågerup den möjligen allra klaraste när deras duktige nr 6 Gustav Persson rusade ifrån/förbi ett antal av våra spelare innan han befann sig fri med Alexander och dessutom med en spelbar lagkamrat i ännu bättre läge. Minns inte nu riktigt hur det gick till men det hela slutade med att de tillsammans lyckades schabbla bort situationen genom dåligt beslut och dåligt avslut. Detta hände i den 59:e minuten.

Mot detta kunde vi dock alltså ställa ett flertal chanser av olika karat. De flesta slarvades bort på grund av dåliga beslut när det skulle avslutas. Åtminstone en situation borde lett till en straff och vi hade en boll nere vid och tyvärr i stolproten. Vi utnyttjade våra hörnor och frisparkar väldigt dåligt och våra avslut hade även den här halvleken oftast väldigt dålig riktning. Undantagen var dels Antons stolpskott dels en riktig projektil av Ali som dessvärre gick någon decimeter över. Vårt bollinnehav blev dock allt mer kompakt för varje minut mot slutet.

Statistik: (våra siffror först) Hörnor: 7-3 Avslut på mål: 8-4 Avslut utanför: 9-4

Till slut måste jag uttrycka min beundran och förvåning över både en publik som uppgick till över 40 pers och en inte helt oäven försäljning i en liten bod, inte mycket större än vår på Gullvik, vid en träningsmatch i mitten på mars. Tillsammans med ett väder som inte längre fodrade att man behövde klä sig som inför en polarexpedition blev upplevelsen som helhet riktigt trevlig trots förlusten.