00:00

Referat: Oxie SK - AIF Barrikaden

Startelva: Albin – Viktor, Alex, Matte, Markus Ah – Aman, Mathias, Tristan, Oskar – Lamin, Pontus

Avbytare var:
Axel som kom in som anfallare i 33:e min och spelade i den positionen resten av matchen.
Markus And som kom in som vänsterback i 36:e min och spelade i den positionen resten av matchen.
Husse som kom in som vänster yttermittfältare i 59:e min och spelade i den positionen resten av matchen.
Chanon som kom in som högerback i den 59:e min och spelade i den positionen resten av matchen.

Vi var otroligt överlägsna första halvtimmen. Pressade ner dem rejält och vann tillbaka bollen så fort Oxie försökte gå till anfall. Det tog till exempel 3 ½ minut innan de hade bollen på vår planhalva och deras första riktiga anfall dröjde i över 10 minuter. I förhållande till detta kompakta spelövertag, och att vi ofta hade väldigt mycket folk inne i eller runt deras straffområde, borde vi väl åstadkommit mer än det mål som Lamin frispelad av Pontus gjorde i den 18:e min men det satte en oskärpa i avsluten och en duktig målvakt hinder för.

När det gäller målchanser från vår sida så kom de faktiskt när vårt spelövertag var på väg att ta slut eller redan gjort det. I den 27:e min var det nära ett självmål från Oxies sida på en panikbrytning men bollen smet strax utanför. I den 35:e min fick Markus And efter en hörnretur på ett tungt skott som såg ut att gå mot bortre krysset men tyvärr vred sig aningen utanför målramen. I den 41:a minuten gjorde deras målvakt en kanonreflexräddning till hörna på ett skott i steget från Lamin.

Men den allra klaraste chansen i första halvlek bortsett från vårt mål hade Oxie såvitt jag kunde se från min position väldigt långt bort i höjd med deras straffområdeslinje. Albin hade blivit överspelad vid en utrusning vilket följdes av ett inlägg framför det tomma målet där dock deras framstormande spelare inte riktigt nådde bollen för att stöta den i mål. Detta hände i den 30:e min och efter det lyckades Oxie lyfta upp spelet ordentligt och var nog faktiskt aningen bättre än vi sista kvarten av första halvlek. Man lyckades dock bara få till två avslut medan vi hade många avslut och flera hörnor under samma period och alltså två av våra ovannämnda målchanser.

Jag har lite svårare att redogöra fören del av vad som hände i andra halvlek eftersom jag nu hade flyttat till en position närmare Oxies avbytarbås och hade svårt att koncentrera mig på annat än deras totalt obalanserade ena ledare (tränare?) som inte var tyst en sekund och konstant protesterade mot vartenda domslut eller uteblivna sådana och som ständigt klagade på våra spelare (och Andy som tränare, det var skandal att sådana som han fick bli tränare – snacka om sten i glashus – trots att han omöjligen kan ha hört nästan något alls av vad Andy sa). Tror dock att statistikförandet blev OK.

Andra halvlek vari alla fall bara 45 sekunder gammal när en av våra spelare lite onödigt berövades bollen runt straffområdesgränsen och deras spelare slog sedan in/fram bollen till en kille som från nära håll knappast kunde missa. Vi dominerade sedan halvleken och hade precis som i första halvlek rätt många avslut på mål och också ett par fina frisparkslägen men det var ändå rätt sällan det blev riktigt farligt, väl som jag uppfattade bara två gånger som båda borde resulterat i mål men där bara ett av dem gjorde det och det var i den 61:a min som Tristan slog en hörna som Axel nickade i mål. Sex minuter senare slog Aman – som var väldigt bra i andra halvlek – ett inlägg till Axel som den här gången dock inte alls fick till skottet ur sitt drömläge.

När det gäller vad som sedan hände på slutet av och efter matchen så får jag väl säga A utan att säga B för att inte fara ut i långa känslomässiga haranger men att Axel fick rött kort direkt för att någon i ett spelavbrott gav sig på honom bakifrån är ju tragiskt för främst honom men också för laget. Skulle han bli avstängd utöver den automatiska veckan vid grov utvisning känns det bedrövligt.

Statistik (våra siffror först): Hörnor: 9-2 Avslut på mål: 14-2 Avslut utanför: 8-3