Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om AIF Barrikaden Senior Herrar

Följ

Senior Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 Vellinge FF 22 16 3 3 51
2 Malmö IK 22 16 2 4 50
3 Bosnien Hercegovinas SK 22 15 2 5 47
4 NK Croatia 21 13 3 5 42
5 Kvarnby IK 22 12 5 5 41
6 Lunds BOIS 22 9 2 11 29
7 Heleneholms SK 22 9 1 12 28
8 Saba Palestina KIF/Liria IF 22 7 2 13 23
9 Limhamns FF 22 7 1 14 22
10 AIF Barrikaden 22 6 3 13 21
11 Tygelsjö IK 21 5 2 14 17
12 Teknologkårens IF LTH 22 1 4 17 7

Match

AIF Barrikaden

3 - 6
Gullviksborgs IP
1 oktober 2022
13:00

Malmö IK

Referat

Referat: AIF Barrikaden - Malmö IK

Startelva: Adrian – Viktor T, Chanon, Matte, Markus – Alex, Mathias, Pontus, Anton – Henke, Oskar

Avbytare var:
Milad som spelade defensiv mittfältare sista dryga halvtimmen.
Samuel som spelade offensiv mittfältare sista halvtimmen.
Bashar som spelade offensiv mittfältare sista halvtimmen.
Alexander Malmqvist som spelade högerback sista knappa halvtimmen.
Yousef som spelade sista 7-8 minuterna som anfallare.

Vi hade hoppats på att Malmö IK (i forts. MIK) skulle spara en del av sina bästa spelare till det kval som de redan var klara för men där blev vi besvikna. Bortsett från en avstängd duktig mittback var det en tämligen ordinarie uppställning de presenterade eftersom de så gärna ville vinna kampen med Bosnien Hercegovina om andraplatsen eftersom de ansåg att motståndet i kvalet skulle bli betydligt lättare då.

Vi började ganska bra och hade väl ett litet spelövertag men målmässigt fick vi precis den start vi inte skulle ha om vi skulle ha någon chans att slå mycket duktiga (MIK) som på sina sista 13 matcher hade 12 vinster och en därutöver i sin senaste match en oavgjord mot seriesegrarna Vellinge FF. Och var det någon som helst inte skulle få så mycket lägen så var det deras otroligt duktige Hicham Ali. Därför var det rätt oturligt att en rensning från oss skulle hamna rätt på fötterna på denne Hicham som lyckades med vad de flesta nog inte gjort när han på direkten sköt ett stenhårt skott längs marken helt otagbart ända nere vid Adrians bortre stolprot.

Nu hade MIK en period där de både spel- och chansmässigt dominerade och ett par bra målchanser i 17:e-18:e min. Den bästa när deras spelare bara skulle rulla in den från 2 meter men Viktor genom en kämpainsats på något otroligt sätt lyckades bryta till hörna i sista tiondels sekunden. I den 25:e min ökade MIK på till 2-0 efter lite passivt spel i vårt försvar som gjorde att avslutaren väldigt enkelt kunde rulla in bollen.

Men uppförsbacken skulle bli än brantare när MIK i den 29:e min fick straff. Antagligen var det fråga om vilken vinkel man hade när man bedömde rimligheten i detta domslut. Där vi stod tyckte alla att det var närmast obegripligt medan de på andra sidan tycktes mena att det var rätt svårt att bedöma. Oavsett vilket var det patetiskt att se den spelare som ansågs ha foulats av vår (Chanon?) först fortsätta 5-6 steg innan han ”föll”. Straffen satte ovannämnde Hicham Ali så distinkt och välplacerat nere vid stolproten att Adrian inte hann dit även om han gick åt rätt håll.

Efter detta 3-0-mål gick vi över till 4-3-3 och om det berodde så mycket på det så här på direkten kan förstås diskuteras men vi fick i alla fall en synnerligen snabb utdelning när Henke bara 2 minuter senare reducerade till 1-3 efter ett inlägg från Alex, och mot slutet av halvleken tog vi också över spelet lite igen.

I andra halvlek var det MIK som började bäst och kunde i den 54:e min öka på sin ledning till 4-1 på ett i slutändan lite konstigt mål. Efter en misslyckad brytning nära mittlinjen fick en av deras spelare fri lejd mot Adrian. Totalt ostörd som han var borde han enkelt kunna antingen lägga bollen bredvid den utrusande Adrian eller runda honom men nu gjorde han ingetdera utan kom (tack vare Adrian?) ur vinkel men lyckades ändå få till ett högt inlägg mot bortre stolpen där en framrusande ”högt hängande” MIK-spelare kunde nicka in bollen via stolpen innan den nätt och jämt rullade över linjen.

Efter målet tog vi över och hade i den 63:e min ett missat jätteläge efter en skottretur. Två minuter senare drog deras kapten onödigt på sig sitt andra gula kort och fick lämna planen. Hur mycket som hängde på utvisningen, hur mycket som hängde på trötthet hos dem eller hur mycket det berodde på att vi gick över till 3-4-3 är väl svårt att avgöra – väl lite av varje – men sista knappa halvtimmen var det helt och hållet vi som dominerade och vi gjorde också två mål. 2-4 kom i den 78:e min genom Anton efter passning från Alex och 3-4 kom i den 83:e min av Bashar vars skott fick lite hjälp av en touch på en MIK-spelare Nu kändes det faktiskt ett tag som att vi rent av skulle kunna få in ett kvitteringsmål. MIK släppte nu till jättestora ytor i och runt straffområdet. Nu skulle det dock senare, efter att såväl Limhamn som Saba Palestina vunnit sina matcher, visa sig att det hade behövts inte bara ett utan två mål de återstående minuterna för att kunna slippa kval. Nu var det istället MIK som, när vi flyttade upp med allt vi hade, gjorde två kontringsmål innan slutsignalen och därmed fastställde slutresultatet 3-6.

Totalt sett en match där vi nog hade det något större bollinnehavet och bollen nog var mest på deras planhalva men det räckte inte mot ett så otroligt effektivt anfallasspel som MIK har. Några snabba tillslag och det är farligt nästan varje gång de lyckas vända spelet och deras avslut är ofta kliniska.

Statistik: Hörnor: 4-2 Avslut på mål: 11-11 Avslut utanför: 6-3

Resultatet betydde att MIK fick sin eftertraktade andraplats eftersom Bosnien Hercegovina förlorade mot Kvarnby. Själva trillade vi ner till tionde plats och vi fick därmed en på pappret sämre lottning i det kval som nu väntar än om vi blivit nia. Vi kommer nu att möta vinnaren i dubbelmötet mellan Ödåkralaget Ilyrien IF (Ödåkra ligger strax utanför Helsingborg och en eventuell match mot dem kommer så här års nog att spelas på konstgräs i Helsingborg) och Team Sandby IF (även om det formellt är en egen förening så är de en del av div 4-laget Södra Sandby IF:s verksamhet). Båda dessa lag gjorde sin första säsong i A-lagsserie. Ilyrien blev trea i sin serie med 52 poäng och Team Sandby tvåa i sin med 51 poäng, båda inspelade på 22 omgångar. Mötena mellan Ilyrien IF och Team Sandby spelas på onsdag 5/10 och lördag 8/10 medan vårt dubbelmöte mot vinnarna i detta dubbelmöte går lördagen 15/10 borta och lördagen 22/10 hemma.
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Anton Henryson 1 1 0 0 0 0
Bashar Joumaa 1 1 0 0 0 0
Alexander Malmqvist 1 0 0 0 0 0
Chanon Borgström 1 0 0 0 0 0
Markus Ahlgren 1 0 0 0 0 0
Mathias Erikson 1 0 0 0 0 0
Mattias Andersson 1 0 0 0 0 0
Milad Akbari 1 0 0 1 0 0
Pontus Rudenius 1 0 0 0 0 0
Viktor Törnkvist 1 0 0 0 0 0
Yousef Ahmadi 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Adrian Almqvist 1 0 0 0 6 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

sön 12 jun 2022, 13:00 Malmö IK - AIF Barrikaden 4 - 1