Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om AIF Barrikaden Senior Herrar

Följ

Senior Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
AIF Barrikaden
Fotboll
Senior Herrar
Tabell
Lag M V O F P
1 Oxie SK 6 4 1 1 13
2 AIF Barrikaden 6 3 3 0 12
3 Åkarps IF 6 3 2 1 11
4 Torna Hällestad IF 6 2 2 2 8
5 Skanör Falsterbo IF 6 2 0 4 6
6 IK Wormo 5 1 0 4 3
7 Västra Ingelstad IS 5 0 2 3 2

Match

Åkarps IF

2 - 2
Åkarps IP
6 juni 2022
14:00

AIF Barrikaden

Referat

Referat: Åkarps IF - AIF Barrikaden

Efter att ha samlat ihop alla spelare som kört direkt och anlänt med 5 min-intervaller under nästan hela den avsedda samlingstimmen med Målvakts-Mohammed sist 5 min före matchstart kunde vi konstatera att vi använt 10 bilar för att transportera dit 15 personer. Herregud! Ibland får vi jobba som fan för att få ihop tre eller fyra. Vi som anlände först undrade om vi kommit till fel plan, fel dag eller skulle få w.o. utan att de berättat det för oss. När vi som anlände först kom dit 13.03 syntes inte en enda människa på anläggningen. Efter en stund kom dock en ledare men också de trillade sedan in ganska sent.

Efter ett rätt intensivt regnande så var planen rätt hal men även om spelarna ibland halkade omkull så påverkade det inte allmänt spelet på något avgörande sätt utan det var en välspelad och underhållande match, speciellt från vår sida.

Startelva i det som var ett slags 4-1-4-1-uppställning: Mohamed H – David, Milad, Chanon, Majed – Kevin – Abbe, Mathias E, Alex, Mohammed Ali – Maksym

Avbytare var:
Martin som kom in som ”offensiv innermiitfältare” efter en halvtimme och spelade i den positionen tills han gick ut med kvarten kvar.
Gustav som kom in som höger yttermittfältare efter en halvtimme, en position han spelade i i 35 min innan han gick ner som högerback och slutligen gick ut med c:a 10 minuter kvar.
Yousef som spelade på topp hela andra halvlek.

I början av matchen var det ganska jämnt sett till bollinnehav men det var vi som hade de bästa anfallskombinationerna och vi som kom till de få avslut det över huvud taget var tal om då. Vi borde också tagit ledningen i den 7:e min när bollen efter ett jättefint anfall hamnade hos en helt fri spelare 8-10 meter från och mitt framför målet. Tyvärr fick jag stryka den anteckning om ett ledningsmål för oss jag gjorde så fort läget uppstod eftersom skyttens skott inte blev bättre än att målvakten rätt lätt kunde ta hand om bollen.

Åkarp hade sitt första avslut (långt över/utanför) i den 21:a min. Även om bollinnehavet mer och mer vägde över i vår favör så började nu Åkarp bli betydligt giftigare framför mål och hade i den 31:a min en dubbelchans när de först hade ett närskott som Mohamed räddade men inte kunde hålla och sedan på returen, medan Mohamed ännu inte hunnit upp, sköt tätt utanför den tomma bortre delen av målet. I den 36:e min hade vi sedan för enda gången under nästan hela matchen lite flyt – ett psykologiskt sådant när en omarkerad Åkarpsspelare avslutade så pass svagt ur ett jättefint läge att Mohamed kunde fånga och också hålla bollen i vätan. Mindre än minuten senare gjorde vi istället 1-0 efter ännu ett jättefint anfall som avslutades med att Mathias helt frispelade Maksym som ur ett läge mycket snarlikt det vi missade tidigare enkelt förpassade in bollen i nätet.

Andra halvlek innebar sedan en enda lång parad av målchanser från vår sida. Vi sköt hur mycket som helst men oftast antingen tunga skott utanför eller lösa på mål som var enkla för målvakten att parera. Vi hade 11 skott på mål inkl. ett stenhårt skott i stolpens insida av Kevin som sedan rullade så där förargligt längs en halvt övergiven mållinje innan de kunde rensa undan. Skottet var en retur på ett lika stenhårt skott från honom själv som målvakten inte kunde hålla. Detta hände i den 61:a min men bara minuterna innan hade vi haft två mönsteranfall som båda borde resulterat i mål men om det mesta och de flesta – för att inte säga alla – som helhet var bra idag så var tyvärr effektiviteten inte alls det.

När man satt på läktaren och tyckte att nu måste det bara snart komma ett 2-0-mål, särskilt som Åkarpsspelarna sett allt tröttare ut, så kom det istället en kvittering på ett närskott på en retur efter en fin reflexräddning av Mohamed. Vi fortsatte sedan att med Kevin som härförare skapa den ena klara målchansen efter den andra och vid några tillfällen kändes det nästan svårare att missa än att få in bollen.

I den 78:e min kom istället nästa kalldusch när Åkarp gjorde 2-1 från nära håll. Vi ger ju dock aldrig upp för så lite utan pumpade på framåt. Åkarp drabbades sedan av en utvisning i den 84:e min (två gula kort) men det spelade mindre roll för den frispark vi tvingade fram i den 88:e min. På den stegade Kevin fram och från drygt 20 meter sköt han lika hårt som välplacerat precis nere vid stolproten – touchade den och in – utan chans för målvakten trots att han ”var där”.

Som framgår av referatet var resultatet, om man över huvud taget ska tala i termer av rättvist eller orättvist i fotboll, himmelskriande orättvist.

Det är som bekant inte ofta jag ger individuell spelarkritik och det känns på ett sätt onödigt när alla var klart godkända men den här gången måste jag lyfta fram Kevin som var sanslöst bra i sin utgångsposition precis framför backlinjen. Defensivt låg han hela tiden rätt och bröt ofta deras anfall innan de hann komma i närheten av vårt mål. När han väl erövrat bollen var han väldigt trygg med den och spelade på en gång enkelt och kreativt med omväxlande kortpassningar, djupledspassningar och exakta crossbollar (tror han missade en passning på hela matchen trots att han nog hade mest boll på plan). Han utstrålade en enorm kraft och stort självförtroende när han valde att gå fram själv och ovanpå allt detta hade han ju alltså, som framgår ovan, flera tunga distansskott. Har jag glömt något?:)Det var otroligt längesedan jag såg en så allt igenom helgjuten insats (få nu bara inte hybris Kevin).

Statistik (våra siffror först): Hörnor: 4-6 Avslut på mål: 15-8 Avslut utanför: 10-6

En vinst idag hade inneburit att seriesegern funnits helt i våra egna händer. Som det är nu måste vi vinna vår sista match mot Torna Hällestad medan V.Ingelstad måste ta poäng hemma mot V. Ingelstad vilket dock inte känns som någon omöjlighet Det har precis som vanligt i B-lagsserierna varit en klart större övervikt för hemmasegrar än det brukar vara på A-lagsnivå. En del lag verkar konsekvent ha svårt att få ihop spelare när man ska åka iväg även om det bara handlar om några mil.

Nollan i förlustkolumnen och bara 7 insläppta på 5 matcher, vilket är minst i serien och ovanligt lite i B-lagsserier, är ju siffror som ser rätt trevliga ut. Att sedan den där 9-mannamatchen mot Janstorp som vi förlorade med 7-6 räknats bort sedan Janstorp hoppat av är ju en helt annan sak:).
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Mathias Erikson 1 0 1 0 0 0
Abdul Daknache 1 0 0 0 0 0
Chanon Borgström 1 0 0 0 0 0
Gustav Lopez 1 0 0 0 0 0
Majed Mahdi 1 0 0 0 0 0
Martin Nilsson 1 0 0 0 0 0
Milad Akbari 1 0 0 0 0 0
Mohammed Ali Ebrahimi 1 0 0 0 0 0
Yousef Ahmadi 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng