Hyllie IP, Konstgräs Hyllie gårds väg 1-3

Arlövs BI

Referat: AIF Barrikaden - Arlövs BI

Startelva: Adrian – Maksym, Victor L, Chanon, Viktor T – Milad – Anton, Oskar – Alex, Pontus, Markus

Avbytare var:
Bashar som kom in som mittfältare till vänster i paus och spelade sedan i den positionen matchen ut.
Aman som spelade sista 27 minuterna som högeranfallare.
Samuel som spelade sista 20 minuterna som defensiv mittfältare.

(Två återbud precis innan matchstart gjorde att vi bara hade 14 spelare mot tilltänkta 16)

Matchen kunde fått en väldigt olycklig start för oss när vi stod och sov efter avspark och de omedelbart hittade en löpande kille på vänsterkanten som väldigt sent attackerad kom nästan ända fram till vårt mål och hade ett jätteläge att göra mål efter 15 sekunder men sköt stolpe ut. Tanken att ”Ett så tidigt mål kan göra det jobbigt för oss” följdes dock omedelbart av ”men å andra sidan gjorde de 1-0 i första minuten också i sin förra match mot Bunkeflo FF men förlorade sedan med 11-1”.

Till en början var det väl ganska jämnt och inga direkta målchanser men i 10:e min tog vi ledningen. Efter lite fint kortpassnings spel på högerkanten hamnade bollen hos Anton som från ett läge nästan nere vid kortlinjen slog ett inlägg som Pontus från nära håll förpassade in i målet.

Därefter hade vi visserligen ett visst spelövertag men lyckades aldrig riktigt få till de sista passningarna utan fastnade ofta 10-15 meter in på deras planhalva. Arlöv kändes inte helt ofarliga när de gick till anfall men hade samma problem som vi att nå in på sista tredjedelen.

Efter cirka en halvtimme verkade Arlövskillarna att tröttna och vi dominerade och tryckte ner dem mer och mer för varje minut. En jättemöjlighet att utöka vår ledning hade vi också när Maksym slog in ett inlägg mot Alex som bara några meter från målet tyvärr inte fick rätt träff på bollen som skruvade sig utanför.

Hela andra halvlek fortsatte sedan med den tendens som den första slutade med den skillnaden att Arlöv nu hamnade så lågt att vi betydligt oftare kom i bra avslutslägen nära deras mål. Den första halvan av andra halvlek hade vi en uppsjö målchanser, ofta efter väl upplagda anfall, men tyvärr missades de alla.

Vi hade alltså fortfarande bara 1-0 i detta läge och alla som spelar eller spelat fotboll vet ju att det, särskilt om man känner sig överlägsna och bara fyller på med allt mer med folk i anfallsspelet, då lätt kan komma en kvittering i form av ett kontringsmål eller rent slumpmål från motståndarna. Det var inte heller så långt borta att det blev så när en Arlövskille först kom helt fri men sedan gav intrycket att vara så trött att han inte riktigt orkade få till ett vettigt avslut utan Adrian lätt kunde ta hand om bollen. Bara någon halvminut senare fick de ett nytt bra läge efter ett högt inlägg men där Arlövsspelaren nickade strax (?, mycket svårt att avgöra från långt håll och i de ljusförhållanden som rådde) utanför. Ett mål nu hade oavsett hur ”orättvist” det vore säkert kunnat krångla till det för oss om de flyttat hem med hela laget.

Trots vår klara dominans kändes det därför befriande och som helt avgjort när Chanon slog en lång öppnande passning till Alex som när målvakten kom ut – vilket han ofta och fram till nu framgångsrikt gjort – mycket välavvägt lobbade över honom och ner i bortre krysset.

Matchen blev sedan lite mer hawaiibetonad och med först en hyfsad målchans för oss i 79:e min hade de sedan en riktigt het dubbelchans i 84:e min.

Precis som A C Kvarnby var väl Arlöv lite bättre än väntat rent spelmässigt (men AC Kvarnby var ju också klart bättre) men konditionen verkade det inte vara mycket bevänt med och vårt stressande av dem ökade förstås på tröttheten. Vår egen insats var som helhet ganska bra även om det tog lite tid innan vi riktigt kom loss och det resultatmässigt ju inte var så imponerande, i synnerhet som vi hade den på pappret bästa truppen hittills i år.

Därmed fick vi i vårt nu avslutade DM-slutspel ihop 6 poäng och 5-5 i målskillnad vilket sannolikt, men inte alls säkert, lär räcka till att bli någon av de arton bästa tvåorna bland de 27 grupperna. Många lär hamna på 6 poäng men nästan alla med bättre målskillnad.

Statistik: Hörnor: 3-0 Avslut på mål: 9-9 Avslut utanför: 6-2