20 november 2021
13:00

Referat: Lunds SK - AIF Barrikaden

Startelva: Simon – Viktor T, Bright, Matte, Chanon – Maksym, Alex, Bashar, Oskar – Milad, Markus

Avbytare var Anton som kom in som anfallare efter 20 min och spelade som sådan resten av halvleken för att sedan tillbringa hela andra halvlek på innermittfätet, Martin som spelade sista 14 som innermittfältare och Abbe som spelade sista 12 som vänster yttermittfältare.

Kanske kände Lunds SK (i forts LSK) bara på oss men precis i början såg det väldigt bra ut men sedan lutade över lite mer till LSK för varje minut som gick. Fram till dryga halvtimmen var dock spelövertaget inte så väldigt stort men medan vi nästan inte skapade något alls hade LSK rätt många avslut på mål och på ett av dem i den 19:e min fick Simon göra en fin räddning på ett närskott.

Men på slutet av halvleken varvade LSK upp rejält och surrade som bålgetingar runt och i vårt straffområde. Först hade de i den 34:e min ett som det såg ut ytterst välplacerat skott mot ena stolproten men där Simon gjorde en superräddning när han sträckte ut sig i hela sin längd och fick ut bollen till hörna. I den 37:e min kom sedan det ledningsmål som skulle lösa upp nervknutarna på dem. Innan dess såg de faktiskt rätt nervösa ut. Det var ett inlägg från högerkanten som nickades in från nära håll av den Kevin Svensson Mugosa, som efter dagens match ligger i delad skytteligatopp med Croatias Marko Spajic och Heleneholms Daniel Jovanovic med 21 mål och som senare skulle visa sig göra ett äkta hat-trick.

När klockan tickade upp mot pausvilan och det stod 1-0 kändes det fortfarande inte helt omöjligt att kunna göra match av det hela men med två mål till av nämnde Kevin på övertid blev förstås uppgiften otroligt mycket svårare. Vi stod dock upp bra hela andra halvlek som spelmässigt var jämn och nästan helt utan riktiga målchanser åt något håll. De hade en del långskott och ett antal hörnor men utan att det blev riktigt farligt. LSK:s före detta MFFare Behrang Safari kom in på topp precis på slutet men var väldigt anonym och det var nog inte meningen att han skulle vara med mer än för att få vara med på planen när slutsignalen gick och seriesegern därmed var säkrad.

Statistik: Hörnor: 1-8 Avslut på mål: 2-13 Avslut utanför: 3-5