18 december 2021
13:00

Referat: Saba Palestina - AIF Barrikaden

Startelva: Mohamed H – David Lopez (ny spelare), Viktor T, Chanon, Stefan – Oskar W, Alex M, Mathias Eriksson (ny spelare), Samuel Lindelöf (ny spelare) – Daniel Wedin (ny spelare), Ghodrat Nazari (ny spelare)

Avbytare var Henke som kom in som anfallare efter en kvart, en position han spelade i tills han gick ut 10 min före slut, Shershah (comeback) som kom in som vänster yttermittfältare efter en knapp halvtimme och spelade i den positionen resten av matchen, Gustav Lopez (ny spelare) som spelade andra halvlek som högerback och Martin som spelade sista 24 som innermittfältare.

Som framgår av laguppställningen så var en av anledningarna, ja kanske den främsta, till att spela denna träningsmatch så nära jul att testa nya spelare.

Första kvarten var relativt fri från målchanser första kvarten men i den 14:e min räddade vår för dagen inlånade f.d. målvakt Mohamed oss från ett baklängesmål genom att göra en väldigt lång utrusning och – med lite tur – beröva en fri spelare bollen. Istället kom 1-0 två minuter efteråt.

Därefter blev spelet lite mindre avvaktande och målchanserna fler. De hade väl kanske aningen fler men spelmässigt var det jämnt. Vi hade dock många fina anfall som dock inte i sista skedet inte ledde till några riktigt bra avslut. Länge var vår bästa målchans när Oskar slog ett inlägg förbi målvakten där Samuel kom farande vid bortre stolpen men inte riktigt hann fram för att stöta bollen in i det tomma målet. I den sista minuten av första halvlek kvitterade vi däremot när Mathias E sköt in målvaktsreturen på ett skott från Daniel W.

Första halvlekvar som sagt totalt sett jämn, vi släppte till onödigt många chanser och halvchanser när vi lät dem komma 4 mot 3, 3 mot 2 eller 2 mot 1 på grund av ett lite osynkat defensivt spel (trots att de individuella insatserna var bra) vilket ju sannerligen inte är konstigt med en uppställning med så många som aldrig spelat tillsammans.

I andra halvlek höll vi ihop laget bättre men släppte ändå till många farliga skottlägen mot ett Saba Palestina som nu växlade upp ordentligt och med sin enorma skottvillighet skapade massor av lägen där det blivit mål om inte Mohamed stått för så väldigt många riktigt fina, ja en del helt strålande, räddningar. Framåt skapade vi nu väldigt lite och Saba Palestinas övertag var totalt.

Framåt hade vi dock i den 49:e min en mycket bra målchans när Oskar från långt håll vaket valde att skjuta mot det tillfälligt tomma målet när deras målvakt var ute och cyklade efter en tidigare situation. Skottet som först såg ut att resultera i ett ledningsmål skruvade sig dock precis utanför stolpen. Nästan omedelbart därefter var det istället Saba Palestina som tog ledningen på ett lite oturligt självmål.

Trots våra motståndares enorma spelövertag där Mohamed höll oss kvar i matchen var det faktiskt vi som gjorde nästa mål i matchen. Det var Daniel W som i den 75:e min gjorde det efter ett frisparksinlägg från Shershah. I den 84:e min skulle sedan ändå Saba Palestina få sista ordet genom ett minst sagt rättvist avgörande 3-2-mål på nick på en hörna..

Trots att vi blev kraftigt tillbakatryckta i andra halvlek gjorde vi med tanke på alla debutanter och bara tre-fyra ordinarie startspelare en fullt godkänd match.

En lustig detalj var att båda motståndarnas mittbackar var f.d. Barrikadenspelare, dels Bright som vi dessvärre men inte helt oväntat förlorar nu, dels ”Abbe” Rasaq som spelade med oss för tiotalet år sedan (de hade därutöver ytterligare en f.d. Barrenspelare).

Statistik: Hörnor: 1 (2?)-9 Avslut på mål: 5-20 Avslut utanför: 4-7