7 mars 2020
14:00

Referat: FC Näset - AIF Barrikaden

Startelva: Filip – David H, Henke, Ghafur, Ziya – Alex, Martin, Jonas, Abbe – Milad, Hkmat

Avbytare var Siseko, Oskar, Stefan och Shershah som alla kom in efter en dryg halvtimme. och spelade resten av matchen, Siseko som anfallare, Oskar först i anfallet, sedan som höger yttermittfältare, Stefan som vänsterback för att sista kvarten gå in som mittback och Shershah som vänster yttermittfältare.

Min närmast surrealistiska upplevelse när jag innan matchen steg in i matvaruaffär och möttes av synen att han som satt i kassan satt och spelade fiol gjorde mig på väldigt gott humör och denna humörboost skulle visa sig vara bra att ha med sig när matchen väl började.

Det syntes tidigt att vi skulle få problem med deras kantspel. De kom tidigt till flera halvfarliga inlägg från kanterna och det var också på ett sådant de tog ledningen i den 10:e minuten när Näsetspelaren kunde rulla bollen i öppet mål.

De första 25 minuterna kännetecknades annars av få avslut och för vår del inskränkte de sig till ytterligt få varav ett dock resulterade i en kvittering. Efter en fin anfallskombination där Milad fick ett bra skottläge valde han osjälviskt att spela till Hkmat i ett än bättre läge och han gjorde varken Milad eller någon annan lagkamrat besviken när han avslutade distinkt över målvakten vars händer på bollen inte räckte till för att hindra bollen att gå ner i bortre hörnet.

De sista 20 minuterna av halvleken innehöll Näsetchanser med tämligen jämna intervall. Att Filip gjorde en kvalificerad räddning, Henke rensade en boll på mållinjen och Alex rensade en boll till hörna centimetrarna framför en Nästetspelares öppna mål innebar att paussiffrorna stannade vid 1-1. Vi hade några fina anfallskombinationer som dock aldrig ledde till några farligheter.

Någon minut före paus utbröt något slags palaver nära vår avbytarbänk som resulterade i varningar på såväl en av våra utespelare och en av våra avbytare som en utvisning på en Nästetspelare. Tyvärr utgick Jonas i samma veva av försiktighetsskäl när han kände av sin ofta skadade vad. Säkert en väldigt klok åtgärd men oj vad han hade behövts i andra halvlek.

Nu skulle vi alltså börja matchen med en spelare mer på plan men det märktes det inte mycket av. Sedan lagen missat var sin chans tog Näset ledningen i den 56:e minuten där upptakten till målet var att en av våra spelare först blev frånsprungen av bollföraren och därefter bortvänd innan bollen efter en boll in mot mitten lätt kunde slås i mål. Detta följde delvis ett mönster att deras snabba spelare helt enkelt sprang ifrån våra.

Bara tre minuter senare protesterade sig ännu en av deras spelare till en utvisning men inte ens två man mer på planen skulle visa sig räcka till för en kvittering. Spelet blev lika omständligt som stillastående. När ett par av de kvarvarande Näsetspelarna började se rejält tröttkörda ut kunde vi inte undgå att få till ett antal målchanser där dock våra spelare var väldigt noga med att missa på det ena sättet värre än det andra. Och inte nog med detta. I stort sett varje gång Näset fick möjlighet att kontra blev det halvfarligt, några gånger riktigt farligt. Filip hindrade vid ett tillfälle ytterligare påhälsning av bollen i målet och som tur var var deras avslut annars betydligt svagare än de anfall som föregick dem.

Resultatet 2-1 till Näset stod sig alltså matchen ut och sammanfattningsvis gjorde vi en av våra sämsta insatser på mycket länge. Dock skall sägas att Näset offensivt hade flera riktigt bra spelare och att man utnyttjade planens bredd på ett bra sätt. Den allra duktigaste måste dock nog lugnas ner rejält av sina ledare om de skall få någon glädje alls av honom framöver. Han klagade på precis alla domslut från minut ett och krönte detta sitt klagande med att efter matchens slut kalla målvakten tjockis och dra på sig Näsets tredje utvisning. Det var över huvud taget mycket gnäll på domaren inte bara från de utvisade.

Statistik: Hörnor: 3-2 Avslut på mål: 9-7 Avslut utanför: 4-4