4 mars 2020
19:00

Referat: Husie IF - AIF Barrikaden

Startelva: Simon S – Viktor T, Victor L, Mattias, JT – Alex, Anton, Shershah, Oskar – Siseko, Simon A

Avbytare var Ghafur som spelade vänsterback hela andra halvlek, Milad som spelade höger yttermittfältare sista knappa halvtimmen och Vasilis som inte spelade alls.

Kvällen var perfekt för fotboll med ytterst måttlig vind och uppehållsväder. Ändå lär spelarna hunnit bli lite nedkylda eftersom matchen blev 40 minuter försenad sedan Husie råkat glömma att beställa domare och en sådan fick ringas in. Flera ”omplåstringar” efter skador – kanske delvis orsakade av den långa väntan på att matchen skulle komma igång – ledde till nya spelavbrott som hotade att störa matchrytmen.

Vi inledde oerhört bra samtidigt som Husies försvar var väldigt dåligt. Vi gjorde det visserligen dåligt när vi pressade dem till det ena misstaget efter det andra men en del horribla felpass till oss kan inte bara förklaras av detta. Vi borde tagit ledningen redan i den 3:e min men vår avslutare missade ensam med målvaken. Vi fortsatte skapa klarare och mindre klara målchanser i en strid ström och var otroligt överlägsna spelmässigt utan att få hål på dem. De hade inte något vettigt anfall förrän efter 9 minuter.

Efter mindre än en halvtimme hade vi 9-0 i avslut men i den 30:e min skapade Husie mitt i vårt kompakta spelövertag en riktigt bra målchans men där avslutet lyckligtvis blev svagt. I stället skulle vi två minuter senare ta ledningen genom Alex efter ett av många fina anfall där Viktor T var den som passade Alex. Lagen hade sedan ytterligare var sin bra målchans innan lagen kunde gå till pausvila.

Det var länge sedan vi hade ett så kompakt spelövertag som vi hade i första halvlek även om Husie tog sig in i matchen något lite mot slutet. Särskilt positivt var det att vårt fina spel inte alls stördes varken av den långa väntan på att matchen skulle komma igång eller av spelavbrotten. En helgjuten första halvlek från vår sida.

En förstahalvlek som vår där man trots överlägsenhet spel- och chansmässigt inte lyckas punktera en match innan pausen brukar inte sällan kunna resultera i en omvänd matchbild i andra halvlek. Omvänd blev den inte men däremot annorlunda. Husie hade nu mycket mer boll och var väl inte så mycket sämre än oss ute på plan men man saknade ju totalt skärpa och skapade ingenting trots att det tidvis blev lite långt avstånd mellan backlinje och mittfält hos oss. Vår backlinjes stabilitet var förstås en bidragande faktor till att Husie först i den 80:e min skapade en målchans när det för en kort stund blev lite panikartat nära mål sedan vi den här gången faktiskt slarvat bort bollen en bit upp i planen.

Långt dessförinnan hade vi flera chanser att punktera matchen, och borde definitivt gjort det vid ett par tillfällen men halvleken kan väl enkelt sammanfattas i ”ingen punktering, ingen kvittering”:).

Statistik (våra siffror först): Hörnor: 6-4 Avslut på mål: 10-1 Avslut utanför: 8-2

Segern innebär att chansen att gå vidare som 2:a i gruppen lever. Om inte Bellevue förlorar mot Bellevue på fredag (inte särskilt troligt) och om Klagshamn slår Rosengård FF på tisdag (vilket ju inte alls är orimligt trots att Klagshamn inte hittills levt upp till sitt favoritskap i gruppen).