13:00

BK Skansen

Referat: AIF Barrikaden - BK Skansen

Startelva: (idag med uppställningen 4-2-3-1) Filip – Viktor T, Victor L, Mattias A, JT – Jonas, Anton – Alex, Simon A, Bashir – Pontus

Började på bänken gjorde David H som kom in som högerback efter 35 min men i andra halvlek gick över till vänsterbacken, Siseko som spelade de sista 20 minuterna i vardera halvleken, som vänstermittfältare i första och högermittfältare i andra, Oskar W som också spelade de sista 20 i vardera halvleken, i hans fall båda gångerna på topp, Shershah som spelade sista 10 i första och sista 20 i andra som defensiv mittfältare och Jonathan S som kom in först i paus och bara spelade en knapp halvtimme innan han gick ut igen.

Jag hade mer eller mindre lovat Skabersjö att om de gjorde sitt och slog Skurup så skulle vi göra så att de slapp kvala neråt genom att slå Skansen men så blev det genant nog inte. Nu vann Skabersjö med hela 3-0 borta vilket dock varken hjälpte dem i kampen om kvalet neråt eller oss i kampen om femteplatsen.

Skansen började förvånansvärt nog väldigt offensivt trots att det, om inte Skurup skulle slå Skurup borta med 6-0, räckte med oavgjort för dem för att slippa kval. Kanske bidrog en undermedveten underskattning också lite till att Skansen dominerade kraftigt precis i början. De gjorde också två mål. Det första på ett långskott redan i den 2:a min och det andra efter hörna i den 14:e min och ytterligare tre minuter senare tvingades Filip till en jättefin fotparad vid ett friläge (och revanscherade sig därmed för det första målet som inte kändes otagbart).

Det var över huvud taget väldigt öppet och chansrikt spel och båda lagen hade under första kvarten också ytterligare några skapliga chanser. Efter ungefär halva halvleken började vi få ordning på spelet och skapade i kort följd tre riktigt heta chanser, alla med nyinsatte Siseko inblandad. I den 26:e min tog han sig med kraft förbi motståndarna och ner mot kortlinjen varifrån han slog ett inlägg som Simon efter någon retur slog upp nära krysset. I den 30:e min slog Jonas en hörna på vilken han på halvvolley sköt över målvakten men som vi alla fick se bollen räddas av en utespelare på mållinjen. I den 33:e slutligen hade han ett långskott i insidan av stolpen uppe vid krysset och ut igen.

Det kändes nu som att vi nog trots den dåliga starten utan större besvär skulle kunna vända på matchen men precis innan pausvilan försvårades uppgiften på ett förargligt sätt. Skansen tilldömdes en straff som inte var självklar vare sig utifrån mycket ruff det egentligen handlade om eller om det var innanför straffområdeslinjen. Extra retfullt var det att Filip räddade straffen men våra spelare hade tydligen inte en tanke på att det faktiskt kunde bli retur utan stod och tittade på medan en av flera framrusande Skansenspelare enkelt kunde slå in 3-1 precis innan domaren blåste av för halvtid.

Andra halvlek blev betydligt chansfattigare vilket faktiskt inte så mycket berodde på något extremt defensivt spel från Skansens sida för att slå vakt om sin ledning. Visst backade de lite men ändå inte så mycket man skulle kunna ha anledning att tro.

Vi dominerade väl lite redan i början men framför allt sista halvtimmen fördes spelet till oerhört stor del på deras planhalva och med tanke på det skapade vi väldigt lite. Den bästa chansen i andra hade faktiskt Skansen när de kom tre mot en (två med god vilja) och där skytten borde gjort mål men sköt i ribban.

Statistik: Hörnor: 5-5 Avslut på mål: 8-6 Avslut utanför: 8-6