19 juni 2018
19:00

Referat: Skånekurd FF - AIF Barrikaden

Startelva: Max – Viktor T, Marius, Mattias A, Jonathan T – Jonas – Alex, Anders – Maksym, Ahmed, Siseko

Avbytare var Martin som kom in som högermittfältare efter 22 min o spelade där 35 min innan han blev utbytt igen för att senare gå in och spela de sista 8 minuterna som innermittfältare i den 4-4-2-uppställning vi då gått över till, Majed och Mohamed Ali som båda kom in som yttermittfältare när vi efter 58 min gick över till 4-4-2, Mohamed till höger och Majed till vänster samt Shershah som kom in som innermittfältare strax innan de två sistnämnda.

Vi tog ledningen redan i den 5:e min när Alex slog ett ganska löst skott från långt håll som målvakten tappade så att Siseko kunde trycka in returen från nära håll. Det hände sedan inte så väldigt mycket i målchansväg den närmsta halvtimmen. Vi hade en del halvchanser medan de visserligen hade ett par frisparkslägen som borde kunnat bli farliga men som de inte alls gjorde något bra av. Två saker var tydliga redan nu; deras match i förrgår satt mer i benen än våran samma dag och vi var det för dagen klart bättre laget. De var väldigt oaggressiva och lämnade redan efter 5 min enorma ytor att spela på både här och där och hade liksom inget go alls i laget.

När Jonas tvingades utgå p.g.a. ljumskproblem redan efter 22 min trodde man kanske att det skulle kunna ändra matchbilden något men det gjorde det inte alls. Det var snarare så att det mest verkade vara en tidsfråga innan vi skulle göra 2-0 och det kom också i den 35:e min när Anders slog en frispark som Martin hoppade över och därmed lurade målvakten som förblev helt passiv när den rann förbi alla mot bortre stolproten där Mattias också stod och distraherade så att det rullade förbi också honom.

Sen hände inte så värst mycket mer men matchbilden var densamma, vi var det spelförande laget i en fortsatt rätt sömnig och ointensiv match. Trots att vi ”bara” gick till pausvila med 2-0 kändes faktiskt matchen avgjord redan då. När vi sen ökade på till 3-0 bara 7 min in på andra halvlek, när Siseko åter tog hand om en retur på bästa sätt, denna gång efter ett skott av Ahmed, så spelade det ingen roll att de reducerade bara minuten senare. Denna reducering kändes bara som ett mellanspel och visade sig också vara det eftersom vi ytterligare 4 min senare ökade på till 4-1 på ett visserligen välplacerat men löst skott av Alex.

Dock bör sägas att Skånekurd började den här halvleken med lite mer gnista och ett bättre passningsspel och förutom målet var de nära att också reducera till 4-2 när de efter ett fint anfall (men också dåligt försvarsspel från oss) kunde friställa en kille som från cirka 10 meter bombade på för kung och fosterland (vilket senare de iofs sorgligt nog ännu inte har lyckats kämpa sig till). Tyvärr för honom fick han bara se ”vår tredjemålvakt” reflexrädda utan att ens släppa retur, en riktigt strong insats. Det var alltså 7 intensiva minuter här men sen dröjde det i alla fall 10 min innan vi gjorde 5-1 när vi kom 3 mot 1 och Alex slog ett vänsterinlägg som Maksym hoppade över (trots att han i princip var ensam med målvakten men Maksym är Maksym) så att Ahmed nog fick ett ännu lite bättre läge och naturligtvis inte gjorde något misstag.

Nu hade Skånekurds försök till uppryckning redan bedarrat och den sista gnuttan entusiasm försvann nog när de i den 73:e min tilldömdes en straff men fick se Max göra en fantastisk räddning på den. Än värre blev det förstås när Mohamed Ali som kommit in 5 min tidigare var på väg igenom blev hakad av deras siste man som då blev utvisad. Nu kunde vi komma numerärt överlägsna i vartenda anfall och eftersom vi i princip anföll hela tiden så var det nu bara en fråga om hur många ytterligare mål vi skulle hinna med innan slutsignalen. Det blev nu bara två, båda från Ahmeds fot. Det första efter en fin crossboll från Majed som friställde honom helt. Det andra när Martin la en frispark snabbt medan de var helt oorganiserade vilket innebar att Ahmed kunde avancera ensam mot mål i 35-40 meter innan han rundade målvakten och fastställde slutresultatet till 7-1 eller rättare sagt 1-7. Sägas bör kanske att Ahmed som i första halvlek var nästan överdrivet osjälvisk med tanke på sin utmanarkapacitet, när han i och för sig slog den ena jättefina passningen efter den andra, nu på slutet var lite väl självisk vid ett par tillfällen när en passning istället för ett avslut definitivt lett till fler mål.

Totalt sett en rätt sömnig match utan intensitet – kanske bidrog det att våra förra matcher spelades så sent som i söndags men hela sanningen var det nog inte. Vi var precis så mycket bättre som siffrorna visar utan att göra någon jättematch men Skånekurds för dagen svaga insats berodde nog till en del på flera avstängningar av spelare.

Statistik: (våra siffror först) Hörnor: 5-3 Avslut på mål: 10-5 Avslut utanför: 2-5