Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om AIF Barrikaden Senior Herrar

Följ

Senior Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 IF Limhamn Bunkeflo 14 11 1 2 34
2 Vellinge IF 14 11 1 2 34
3 GIF Nike 14 8 1 5 25
4 Vellinge FF (9m) 14 5 3 6 18
5 AIF Barrikaden 14 5 2 7 17
6 Staffanstorp United 14 4 2 8 14
7 Åkarps IF 14 4 0 10 12
8 Lindeborgs FF 14 2 2 10 8

Match

AIF Barrikaden

3 - 2
Gullviksborgs IP
12 augusti 2018
12:00

GIF Nike

Referat

Referat: AIF Barrikaden - GIF Nike

Startelva: C-G – Jonathan S, Oskar H, Mattias A, Max – Shershah – Motaz, Oskar W – Hamuda, Ahmed, Salah

Avbytare var Martin och Henke som båda kom in efter en knapp halvtimme och sedan spelade matchen ut, Martin som högermittfältare medan Henke spelade central anfallare den mesta tiden men också en period som mittback.

Det var ett ungt men bra motstånd vi hade att ta itu med för dagen. De fick dock inte ut så mycket av sitt spel under första halvlek. Vi hade stort tålamod i uppbygget av våra anfall och rullade runt mycket i backlinjen för att hitta konstruktiva lösningar vilket vi oftast lyckades bra med. Utöver ett par missade klara målchanser resulterade det också i två mål, båda signerade Oskar W. Det första kom sedan Ahmed på mittplan passat inåt/bakåt till Oskar som från väldigt långt håll fick på ett skott nära krysset. Det hade då spelats 9 minuter. Det andra målet kom i den 36:e min när Jonathan S slog ett inlägg som målvakten fångade men tappade vilket gjorde att vår käre måltjuv Oskar, som så ofta på rätt plats, kunde lägga in bollenen från bara någon meters håll.

Så långt hade vi ett stabilt grepp om matchen och denna matchbild fortsatte också den första kvarten av andra halvlek. Vi skapade tre riktigt bra målchanser och på en av dem fullbordade Oskar W sitt hat trick. Målet föll i den 51:a min som resultatet av ett fint anfall som avslutades med en nick av Henke till en fristående Oskar som inte hade några som helst besvär att från dryga tiotalet meter omarkerad förpassa bollen i mål.

Efter detta började också Nike skapa lite målchanser med början en där C-G fick visa lite av sitt kunnande med en fin reflexräddning. Cirka 10 min därefter var matchen jämn och spelet böljade lite fram och tillbaka men de sista 20 minuterna kom Nike igång ordentligt och anförda av och synbart inspirerade av sin insatte extremt duktige Sebastian Nilsson, som tydligen tillika var deras tränare, surrade de nu som bin i och runt vårt straffområde och i den 74:e min var man beredd att anteckna en reducering flera gånger om när Nike hade ett anfall med flera returer där vi med tur och skicklighet lyckades undvika att bollen tog sig de där sista decimetrarna över linjen. Strax därefter hade de också ett långskott i ribban.

Det skulle dock dröja till den 85:e min innan en synnerligen rättvis reducering kom (på en retur?, minns inte riktigt). Vår backlinje hade nu allt svårare att freda sig mot Nikes ohämmade offensiv och fick väl inte heller riktigt den hjälp som skulle behövas med den nya matchbilden. Ett exempel på Nikespelarnas spelglädje var när en av deras tunna men kvicka anfallare i sin marsch mot målet längs kortlinjen vände fullständigt ut och in på två av våra försvarare dock utan att det resulterade i något mål.

Vi fick mitt i allt detta två utomordentliga chanser att definitivt punktera matchen i form av spelare som löpte ”ensamma” mot mål men vars avslut var synnerligen dåliga. Mellan dessa chanser reducerade Nike på nytt, denna gång på ett skott stolpe-in. Även om vi alltså skapade utmärkta chanser att definitivt sätta punkt för tillställningen kändes slutsignalen lite som en befrielse, säkert inte minst för vår backlinje som tvingades till massor av snabba löpningar på slutet.

Dagens resultat innebar den tredje raka segern och att vi tog oss förbi Nike upp på tredjeplatsen, dock med en match mer spelad.

Dessutom innebar Oskar W:s 3 mål att han gjorde ett rejält ryck i seriens skytteliga med sina hela 10 mål och vem var det då han ryckte ifrån? – jo Ahmed som ligger tvåa med sina 7! Ingen annan spelare i serien har gjort fler än 5 (dock har vi spelat flest matcher i den synnerligen haltande serien).

Statistik: Hörnor: 5-6 Avslut på mål: 9-12 Avslut utanför: 5-8

Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Ahmed Kaheel 1 0 1 0 0 0
Jonathan Satz 1 0 1 0 0 0
Hamuda Mhana 1 0 0 0 0 0
Martin Nilsson 1 0 0 0 0 0
Mattias Andersson 1 0 0 0 0 0
Max Jedeur-Palmgren Utespelare 1 0 0 0 0 0
Motaz Debs 1 0 0 0 0 0
Oskar Hernerud 1 0 0 0 0 0
Salah Amore 1 0 0 0 0 0
Shershah Ewazzada 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

mån 14 maj 2018, 20:00 GIF Nike - AIF Barrikaden 6 - 0