14:00

FC Rosengård B/U

Referat: AIF Barrikaden - FC Rosengård B/U

Startelva: (4-2-3-1) Johan L – Mohamed Z, Jonathan T, Sten, Ziya – Patrik, Philip – Ahmed, Maksym, Shershah – Simon

Avbytare var Oskar W som ersatte Simon (som kände av skada) på topp efter 23 minuter och spelade i den positionen matchen ut, Ali Reza som spelade högerytter 10 min före och 10 min efter pausvilan och några få min som högerback precis innan slutsignalen och Mikael som spelade sista halvan av andra halvlek som högerytter.

Våra motståndare var precis som i tidigare matcher mot dem ett lag som tvingade oss att ta fram våra bästa kvalitéer – var ett mycket lämpligt motstånd under försäsongen – för att ha någon chans att hänga med. De var som alltid starka, löpvilliga, konditionsstarka och välstrukturerade. Spelmässigt höll vi dock ganska länge jämna steg med dem men mot slutet kändes det som att de sprungit sönder vår defensiv (”malt ner oss”) och i en allt tätare följd fick enorma ytor i och runt vårt straffområde och att vi som en följd av trötthet blev allt mer ostrukturerade i hela vårt defensiva spel.

Chansmässigt hade de hela tiden mer än vi även om vi inte heller helt saknade målchanser, dock inte så många jätteheta utöver målen. Sammanfattningsvis speglade slutsiffrorna 2-5, i den som alltid i våra möten målrika matchen, vad som hände på planen väldigt bra.

Som helhet gjorde vi i typ 70 minuter en bra insats mot ett med våra försäsongsmatcher mått mätt mycket bra motstånd medan de resterande minuterna innebar att man var lättad över att inte matchen varade längre. Utöver målen hade de nu ett stenhårt skott i ribbans underkant och ett avslut som sedan Johan satts ur spel rensades undan av Johan bara ett par meter från mållinjen.

Individuellt kan jag inte låta bli att nämna Johan L som genom en mycket bra insats i målet hinrade att siffrorna blev större. Bl.a. gjorde han en fantastisk straffräddning nere vid ena stolproten i den 43:e min som förde tankarna till Mikaels dito en gång i Arlöv – samma Mikael som gled in på ett bananskal som utespelare i dagens laguppställning och precis som i sitt föregående inhopp som utespelare återgäldade förtroendet genom att göra mål (hans målsnitt/spelad minut är ju minst sagt ganska hyfsat). Mikaels mål kom i den 87:e min och innebar en reducering till 2-3. I övrigt föll målen så här:

Rosengård tog ledningen i den 28:e min. De utökade sedan till 2-0 på deras andra straff för dagen (även denna gång mycket bra slagen vid samma stolprot men den här gången var Johan chanslös eftersom han var på väg åt fel håll). Vi reducerade sen till 2-1 i den 60:e min när Shershah läste ett försök till uppspel, bröt och spelade direkt fram Oskar som ur friläge säkert avslutade på bästa sätt.

Tyvärr kontrade Rosengård med att göra mål redan i anfallet efteråt på ett vackert avslut på volley och frågan är väl om det inte var redan här som tron på att kunna komma fatt sviktade en liten aning och en viss demoralisering spred sig som i kombination med en tilltagande trötthet resulterade i en något minskande löpvilja vilket i sin tur fick organisationen defensivt att svikta. Därefter dröjde det till de 3 sista minuterna innan nästa mål men då kom det tre i tät följd. Först alltså ovannämnda mål av Mikael, som hade sin upprinnelse i ett genombrott på kanten med medföljande inlägg från kortlinjen av Maksym, och sedan två av Rosengård varav det ena var en riktig kanon.

Statistik: Hörnor: 5-6 Avslut på mål: 5-13 (inkl. ribbskottet) Avslut utanför: 6-6