Liria IF

Referat: AIF Barrikaden - Liria IF

Startelva: Mikael – Victor L, Oskar H, Viktor T, Jonathan T – Maksym, Alex M, Jonas, Philip – Henke, Anders

Avbytare var:

Simon som kom in som anfallare efter 55 min men som efter sedvanlig skada tvingades gå ut igen efter ganska precis en kvarts spel.

Majed som spelade sista 25, först några få minuter som höger yttermittfältare för att sen gå upp i anfallet.

Shershah som spelade sista 23, först några få minuter som höger innermittfältare för att sen gå ut som höger yttermittfältare.

Oskar W som spelade sista 20 som vänster yttermittfältare.

Martin som spelade sista 20 som innermittfältare.

Själv var jag inte särskilt orolig trots att det gällde så mycket. Jag ansåg att vi var så mycket bättre att det även om det alltid finns massor med psykologi med i fotboll – ja i all idrott – så borde vi klara även en osannolik dålig start på matchen.
Allra första 2 minuterna såg det till ens förvåning ut som att Liria tänkte spela offensivt och snurrade runt lite på vår planhalva – dock utan att skapa något. Det visade sig dock snart vara en ren tillfällighet. Redan efter 3 minuter hade vi ett verkligt formidabelt anfall innehållande såväl många snabba korta passningar som crossbollar som avslutades med ett skott ytterst tätt utanför av Anders.

Nu vidtog en period där vi hade mycket boll och där bollen befann sig väldigt mycket på deras planhalva. Man såg redan här de stora bristerna i Lirias försvar men vi utnyttjade dem dåligt. Vi sköt alldeles för lite och tog en hel del felbeslut vilket gjorde att vi trots att vi långa stunder befann oss inne i straffområdet inte skapade mer än halvchanser. Detta innebar att man som åskådare ändå blev lite – men inte särskilt mycket faktiskt, deras försvar var helt enkelt för dåligt för att de skulle kunna undvika baklängesmål i längden.

Det skulle dock dröja till den 31:a min innan vi spräckte deras nolla. Alex slog en löpboll till Anders som rundade målvakten, fick dålig vinkel och två utespelare mellan sig och målet men ändå fick in bollen. Bara 5 min senare gjorde vi 2:an och även om det kanske låter väldigt kaxigt så kändes det som att matchen redan där var avgjord. Liria hade inför mötet med oss tagit 1 poäng på 7 matcher och måste i det här läget spä på sitt dåliga självförtroende än mer. Det var åter Anders som ”målade” - den här gången på nick på inlägg från Maksym.

Vi skulle också hinna med ett tredje mål ett par minuter före paus. Denna gång var det Jonas som stal bollen, kom väldigt fri eftersom de flesta av deras spelare var på väg upp och satte lugnt och stensäkert bollen i mål. Vi var också ytterligt nära att göra 4-0 men Anders skott från ett fint läge gick tätt utanför.
Även de få som fortfarande tvivlade på att det skulle kunna bli minsta problem att ro hem matchen fick nu ge sig när Anders efter bara några sekunder av andra halvlek fullbordade sitt hat trick på pass från Maksym.

Nu var det verkligen proppen ur. Liria spelade helt uppgivet även om de flyttade upp laget rejält och därmed också fick till några avslut varav ett på mål från ett bra läge där Mikael fick anstränga sig en aning för att rädda – det närmsta Liria kom en målchans på hela matchen. När nu deras försvarsspelare som redan hade det väldigt svårt blev underbemannade kunde vi göra lite som vi ville på deras planhalva och det såg långa stunder ut som ett möte mellan ett senior- och typ P15-lag.

Det känns inte meningsfullt med så mycket detaljer runt vårt spel och alla våra mål därefter som bara kom allt tätare, de 4 sista inom 7 minuter. Bortsett från ett fantastiskt vackert 6-0- mål av Jonas – ett långskott som med enorm precision gick utom räckhåll för målvakten och kilade sig in i krysset typ 1 dm från såväl stolpe som ribba får det i stort sett bara bli en redovisning av målskyttar och vilka som assisterade vid målen:

5-0 gjorde Alex i den 56:e min – assist Anders. 6-0 gjorde alltså Jonas och detta i den 65:e assist Alex. I den 68:e min var det dags för 7-0 av Victor L assisterad av Simon. Två minuter senare kom 8-0 när Majed bara vräkte sig förbi sina motståndare på typiskt Majedmaner och sedan ensam enkelt kunna rulla in bollen. Om någon ska ha assist är det Shershad. Ytterligare 2 min senare fastställde vi slutresultatet 9-0 – och hade därmed gjort 9 mål på 41 minuter. Det var Anders som gjorde ännu ett nickmål, den här gången på inlägg från Shershad. Anders var verkligen i zonen, så pass att han nästan borde blivit utvisad för övertufft spel precis mot slutet av matchen men domaren nöjde sig med gult. Fyra mål är verkligen starkt och måste sitta bra för Anders efter en för honom relativ måltorka under en längre tid.

Avslutningen på matchen blev otroligt avslagen och vi var allra särskilt nära att nå tvåsiffrigt.

Alltid svårt när det blir så här stora siffror att mera exakt hur mycket det vinnande laget gör det förlorande dåligt och hur mycket det förlorande laget gör det vinnande bra men vi gjorde förstås en riktigt bra insats även om Liria verkligen inte var bra.

Roligt att kunna sätta in alla avbytare eftersom flera av dem nött en hel del bänk vid sina senaste framträdanden och att de nu också fick vara delaktiga i flera av målen. Liria ska ha all heder av sitt uppträdande på plan trots den resultatmässiga förnedringen, inget gnäll att tala om vare sig på domare eller motståndare, inte ens ett gult kort. Betydligt mindre hedervärt, ja rent av skandalöst, var deras agerande när det gäller vår tidigare spelare Josef Al-Bayati.

Vi gjorde för någon dryg månad sen något som inte en klubb på 10000 skulle ha gjort; vi lät Josef gå till Liria trots att väldigt mycket talade för att de skulle bli vår främsta konkurrent om att slippa behöva kvala neråt. Dock ville vi åtminstone självklart ha en försäkran om att han inte skulle spela mot oss i den sista matchen som kunde bli – och alltså blev – direkt avgörande. Vi fick denna försäkran såväl muntligt som skriftligt men ändå fanns Josef med i truppen vilket gjorde mig som känt Lirias lagledare i många år lika arg som besviken – otroligt dålig stil vilket också deras tränare insåg och efteråt bad om ursäkt för att han gett efter för påtryckningar från många håll. Nu satt Josef på bänken hela första halvlek och när han sen spelat 20-25 min gick han och klädde om!

Detta om detta tråkiga som alltså inte fick någon betydelse. Fantastiskt att vi för tredje året i rad spurtade oss över
strecketoch dessutom gjorde hela 14 mål på de 3 sista matcherna efter att dessförinnan gjort 16 på 19 matcher! .

Det var också väldigt roligt med ett riktigt stort publikstöd, från bland annat många veteraner som vi inte sett på länge, trots regn precis innan och trots att MFFs match började en kvart efter att vår slutat. Det blev många glada återseenden och det var ju verkligen vid rätt tillfälle.

Statistik: Hörnor: 3-1 Avslut på mål: 18-1 Avslut utanför: 6-6