19:00

NK Croatia

Referat: AIF Barrikaden - NK Croatia

Startelva: Mohamed – Victor L, Oskar, Viktor T, Jonathan T – Antonio, Jonas, Martin, Majed – Maksym – Jimmy

Avbytare var Max som spelade mittback hela andra halvlek och Eshagh som spelade sista 25 som höger yttermittfältare.

Simon fick dessvärre hoppa av tätt innan match p.g.a. skadekänningar under uppvärmningen

Hela första halvlek var spelmässigt jämn. Croatia tog ledningen när en löpning på vänsterkanten nästan ända ner till kortlinjen avslutades med ett fint inlägg som förpassades i mål på volley vid bortre stolpen från bara 1-2 meters håll. Tyvärr föregicks målet av ett mycket onödigt borttapp runt mittlinjen.

Chanserna i första halvlek var annars ganska jämnt fördelade men vi hade den allra bästa i form av ett friläge i den 37:e min som missades och också ett riktigt bra läge där vår spelare i friläge fick bollen för långt ifrån sig bara dryga halvminuten innan deras ledningsmål. Croatias chanser var oftast av karaktären tillfälligt bra skottlägen i lite röriga situationer med mycket folk från båda lagen inne i straffområdet – skottlägen som oftast resulterade i tämligen dåliga skott.

Början av andra halvlek hade samma karaktär som hela första; jämnt såväl spel- som chansmässigt. Lagen hade var sin riktigt klar missad målchans (om man nu bör tala om miss i deras fall – Mohamed gjorde en fantastisk räddning) innan vi kvitterade i den 61:a min när Majed serverade Maksym en perfekt boll som ställde honom helt ren med målvakten. Eftersom inte ens han kunde hitta någon att passa i det läget ? så gjorde vår normale assistkung ett säkert avslut i målvaktens bortre hörn.

Därefter började Croatia en successiv slutforcering som gav dem massor av hörnor, en del frisparkar i fina lägen och 3-4 riktigt bra målchanser. Några fler mål blev det dock inte trots stor skottvillighet – de flesta skotten var riktigt dåliga och när de inte var det gjorde Mohamed några närmast mirakulösa räddningar.

Totalt en match där Croatia låg något närmare segern med tanke på deras sista 25 minuter. Innan dess var det helt jämnt och vi gjorde en riktigt bra insats mot ett div 4-lag. Statistiken nedan kan ge intryck av stor överlägsenhet för våra motståndare men så var det faktiskt inte alls. Det handlade mer om att Croatias spelare var bra mycket skottvilligare än våra vilket också var det som resulterade i de många hörnorna.

Vår laginsatsen var bra men därutöver var det några som stack ut individuellt. Mohamed var väldigt bra i målet men hela planens obestridlige kung var Oskar som var helt osannolikt bra med tanke på hur lite han kunnat träna och spela under vintern. Han var kliniskt placeringssäker (kan man säga så?) samtidigt som han vann i stort sett alla närkamper och 100 % av de i luften trots flera mycket långa och tunga motståndare. Hans insats lovar riktigt gott inför seriespelet.

Statistik: Hörnor: 2-14 Avslut på mål: 4-7 Avslut utanför: 2-7