Vellinge IP
2 oktober 2016
12:00

Referat: Vellinge FF - AIF Barrikaden

Efter att vi fått tre återbud på morgonen återstod 10 man två timmar före matchstart men efter 20-30 telefonsamtal och med hjälp av kompisars kompisar och en snabblicensiering och ett skolån lyckades vi (och varför inte? senast lämnade - av 2 totalt i vår historia och den första lämnade vi efter att en av våra spelare så nära blivit ihjälsparkad ett par dagar tidigare men blev ändå vägrade att flytta matchen- walk over på seniornivå för vår del var för cirka 35 år sen) få ihop 13 man tills avspark.

Startelva (4-4-1-1): C-G – Viktor, Max, Paa, Marcus – Alex, Jonas, Hicham, Josef – Mohamed E-Q – Jimmy

Avbytare var Sebastian Andersson (uppraggad av Jonas någon dryg timme före match) och f.d. juniorlagsspelaren Maitham Abdulnabi (som varit med i Barrikaden nästan sen barnsben men nu gjorde sin första match på 2-3 år) som båda kom in efter en dryg halvtimme - Sebastian som anfallare där han spelade tills en bit in på andra halvlek för att därefter avsluta matchen som innermittfältare och Maitham som vänsterback där han spelade tills han blev utbytt med 10 min kvar av matchen.

Matchen genomfördes i en synnerligen avspänd och kamratlig anda. Alla Vellinges ledare spelade och kompletterades med ytterligare någon äldre man men också av några startspelare från igår. Enligt tränarnas utsago hade målvakten aldrig förr stått mellan stolparna och man föreslog därför en ny regel att skott mot mål var förbjudna. Äldst på planen var dock ändå C-G med sina snart 52 år.

I första halvlek gav vi intryck av att ta ovannämnda regel på allvar. Deras målvakten rörde nästan inte bollen förrän efter 27 min då Alex snyggt frispelades av (tja vem? – Jonas?) och hann precis före målvakten men ändå så nära honom att denne kunde täcka målet.

Inte heller de hade jättemånga klara lägen i första halvlek men i alla fall en 3-4 stycken på vilka C-G gjorde strålande räddningar genom utrusningar och för åldern otroligt fina reflexer.

Vellinge var helt klart förtjänta av ledningen i paus och än mer efter de första 10 minuterna i andra. De skapade den ena målchansen efter den andra . En av chanserna resulterade i en usel nick utanför ur friläge men alla de andra räddades förtjänstfullt av C-G som nu var inne i ett flow som fick en att tänka på ”the good old days”.

Därför var det närmast absurt när vi runt kvarten in på halvleken gjorde inte bara ett utan två mål. Det första gjordes av Jimmy (välförtjänt efter att i första halvlek tagit massor av löpningar utan att få bollen en enda gång) frispelad av Sebastian. Det andra gjordes av Josef som efter ett horribelt felpass av en Vellingespelare plötsligt hade närmsta spelare åtminstone 20 m från sig åt vilket håll man än kollade. Han gjorde inget misstag utan ett lika säkert avslut som Jimmy nyss.

Det här var ju nästan lite för bra sett till chansfördelningen och sedan Paa först slagit upp en av deras hörnor i vår egen ribba reducerade Vellinge i den 64:e min på ett distinkt otagbart långskott längs marken och precis intill stolpen.

Med ungefär kvarten kvar kom inom bara ett par minuter tre klara chanser varav två för Vellinge. Först gjorde Vellinge ett uselt avslut på ett skott från bara 3-4 meter – slött och nästan rakt på C-G. Strax efter detta tog sig Viktor ner till kortlinjen och slog en passning snett inåt bakåt men vår spelare sköt från cirka 10 meter och med målvakten felplacerad en hel meter över. Synd för därefter gick Vellinge direkt upp och kvitterade genom vår f.d. spelare och en av tränarna för vårt juniorlag Shakeb (som lovat minst ett mål innan matchen) på ett mycket välriktat långskott, om än inte lika hårt som reduceringsmålet, också det tätt intill stolpen. C-G var efter det men nådde inte riktigt bollen.

Spelmässigt var det väldigt jämnt men som framgår av ovanstående så var Vellinge totalt överlägsna i fråga om målchanser och hade inte C-G varit på sitt allra bästa spelhumör så hade de fått sin välförtjänta seger.

Statistik: Hörnor: 2-7 (våra först i 85:e min) Avslut på mål: 8-13 Avslut utanför: 6-5