20:00

Kyrkheddinge IF

Referat: AIF Barrikaden - Kyrkheddinge IF

Startelva (4-3-3): Daniel H – Jonathan, Alfons, Alex, Danne – Jonas, Johan Ahl, Linus – Henke, Anders, Sebbe (OK benämning eller hellre Sebastian?)

Avbytare var Josef som spelade hela andra halvlek som anfallare, omväxlande på de båda kanterna, Jamal som spelade vänstermittfältare hela andra halvlek och Viktor som spelade sista dryga halvtimmen som högerback.

Matchen tog på ett sätt slut nästan innan den börjat. Efter 20 minuter stod det 3-0 till oss efter mål av Anders på nick på hörna av Jonas, ett mycket välavvägt skott intill bortre stolproten av Henke från högerkanten och av Linus som frispelad av Sebbe säkert slog in bollen vid sidan av målvakten. Dessa mål kom i 3:e, 13:e och 20:e min.

Det kändes inte alls som att vi medvetet slog av på takten efter denna glimrande inledning men det är väl närmast ofrånkomligt att man går ner något lite i koncentration och arbetsinsats efter en sådan inledning och särskilt som nu när motståndarna verkade ha blivit chockade och närmast handlingsförlamade av den bedrövliga starten på matchen.

Resten av halvleken hade vi mycket boll men skapade egentligen bara en bra målchans strax innan paus men avslutet, sedan Jonas tråcklat sig ner till kortlinjen och slagit en perfekt passning snett inåt bakåt till en av våra anfallare, gick dessvärre en bit över målställningen.

I andra halvlek tog sig väl Kyrkheddinge successivt mer in i matchen men var fortfarande kraftigt underlägsna (även om tydligen en av deras spelare mot slutet hörts mana på sina medspelare med ett ”kom igen igen, vi är ju det bästa laget”!!) , undantaget de sista 5-10 minuterna då de presterade en del fina anfall och med lite god vilja också skapade en bra målchans men som alltså missades.

Tendensen från första halvlekens senare hälft med ett kraftigt spelövertag som ledde till ytterst få riktiga målchanser fortsatte i början av andra. Till skillnad från i första var vi – i synnerhet Sebbe – skottvilliga och denna större vilja att ta avslut manifisterade sig inte minst i vårt 4-0-mål när Alex efter en undanrensad hörna från ganska långt håll sköt ett lobbskott som perfekt smög sig ner någon centimeter undan ribban (även om den långe målvakten som inte stod särskilt långt från mållinjen borde ha kunnat nå den). Vi hade nu hunnit till den 64:e matchminuten.

Vårt sista mål för dagen gjordes av Anders i den 72:a min sedan Viktor, som gladde med många fina löpningar på sin högerkant, avslutat en sådan med en perfekt slagen passning till Anders.
På nytt en mycket gedigen insats av oss. Vi var precis så mycket bättre än våra motståndare som siffrorna ger uttryck för. Vi har på senare tid också blivit betydligt effektivare i våra avslut på ett sätt som om det håller i sig lovar en mycket framgångsrik säsong.

Eftersom (i motsats till vad referenten felaktigt hävdat tidigare) tydligen de 10 bästa grupptvåorna från de totalt 20 grupperna går vidare så är avancemanget efter en titt på (d.v.s. en typisk referent-”titt” med en två timmar lång analys av samtliga grupper nattetid?) ställningen i övriga grupper med åtminstone 99 procents sannolikhet klart.

Statistik (våra siffror först): Hörnor: 6-3 Avslut på mål: 10-2 Avslut utanför: 6-2