18:30

Lilla Torg FF

Referat: AIF Barrikaden - Lilla Torg FF

Startelvan: Mikael L – Alex – Jimmy, Johan S, Alfons, Adam – Maksym, Osama, Johan E, Majed – Anders

Avbytare var Linus J som kom in som innermittfältare redan efter 5 min när Johan E skadade sin ljumske, Martin N som spelade hela andra halvlek som mittback, Amine som spelade sista halvtimmen som vänster yttermittfältare och Shakeb som spelade anfallare sista 22 min:a.

Vi kom i underläge redan i den 7:e min då Lilla Torgs stjärna för dagen vid en frispark från höger fick stå helt omarkerad vid bortre stoplen och enkelt kunna nicka in bollen. Då hade vi redan efter 1-2 minuters spel haft ett liknande läge men då t.o.m. två spelare omarkerade vid ena stolpen men i det här fallet gick nicken utanför.

Nästa mål föll i den 24:e min och det var vårt. Efter en fin räd längs högerkanten av Jimmy med efterföljande passning inåt fick vi efter lite snabbt passningsspel på ett tillslag (á la Barcelona ? ) två spelare i friläge och Majed var den av dem som fick bollen som han säkert rullade in. Därefter handlade första halvlek på sin höjd om havchanser åt båda håll av vilka vi hade de flesta.

Sedan Martin först räddat en boll på (nära) mållinjen i den 58:e min återtog Lilla Torg ledningen bara minuten senare efter ett inlägg från högerkanten som ställde Martin ensam med två man några decimeter från mållinjen. I den 69:e min sprintade en LT-spelare förbi allt på högerkanten och slog ett inlägg som stöttes in från bara någon meter.
Därefter gick vi över till 4-4-2 och när enskilda spelare tog det till intäkt för att satsa allt framåt och stressa för att få till ett nästan omedelbart reduceringsmål. När vi inte lyckades med detta trots en riktigt bra chans så bjöd vi förstås på massor av kontringsmöjligheter.

I den 84:e min fick de en sådan som ledde fram till en lite tveksam straff. Tveksam var dock inte den man - Kenneth Neergaard som lade LTs samtliga 5 mål (!!) som fick i uppdrag att lägga straffen. Den satt mycket distinkt nära ena stolpen. I den 85:e min slutligen fastställdes slutresultatet 1-5 på ett otroligt klart och svårmissat (eftersom berörda spelare var så när varann i sidled) offsidemål.

Matchen var en tämligen tråkig tillställning för (de förvånansvärt många) åskådarna. Ytterst få avslut – 9 stycken på mål totalt för de båda lagen (vilket alltså resulterade i 6 mål) vilket skulle kunna tyda på fint anfallsspel men så var det inte. Lilla Torgs seger var rättvis men ett par mål för stor. Märkligt nog verkade våra spelare redan från start sakna den rätta tändningen. Den taktik med en libero bakom en fyrbackslinje funkade inte alls så bra som den brukar. Anders blev synnerligen isolerad när LT nästan ständigt hade 4 spelare ”hemma”.

Statistik: Hörnor: 5-3 Avslut på mål: 3-6 Avslut utanför: 5-5