15 mars 2014
11:45

Referat: GOF IF - AIF Barrikaden

Startelvan: Ameer – Gustav, Alex, Martin, Mahmoud – Alfons, Linus J, Johan E, Johan A – Joel J, Hkmat

Avbytare var Olle som kom in efter 23 min som anfallare, spelade där till en knapp kvart in på 2:a halvlek då han blev utbytt igen för att sen åter spela sista 3 min:a, Christian som kom in som vänsterback efter en knapp halvtimme, spelade där tills 25 min kvar, gjorde sen korta sejourer som höger- resp. vänster yttermittfältare (tala om hjälpgumma, det blir så när man är användbar på många platser) innan han byttes ut igen en kvart från slutet (skulle ju spela ytterligare en match på kvällen) samt Fredrik som spelade senare halvan av 2:a halvlek som höger yttermittfältare.

Vi hade ett hyfsat grepp om matchen i 1:a halvlek och borde lett med mer än 1-0 där men vi hade oturen (!?!) att tilldömas en solklar straff i den 12:e min sedan Hkmat dragits ner, en straff som Joel J säkert slog i nät. Denna helt korrekta straff verkade nämligen sedan domaren försöka kompensera resten av matchen. I den 23:e min var Hkmat på väg förbi deras siste man som fällde honom utan någon annan spelare bakom honom eller ens i närheten och med en målvakt som visserligen var på väg ut men inte hade haft en chans att komma först på bollen – en alldeles solklar utvisning. Visserligen finns inte längre begreppet frilägesutvisning men det begrepp som kom istället, målchansutvisning, täcker mer än väl in vad som hände.

I den 31:a min halvdribblade/snubblade ? sig Johan A på sedvanligt sätt förbi 4-5 av deras spelare innan han fullständigt ensam med målvakten från c:a 7-8 meters håll drogs ner bakifrån och åtminstone ur referentens och omkringståendes synvinkel kan en straff inte bli klarare men någon signal från domaren kom det aldrig.
Annars var det ont om heta chanser i 1:a halvlek, lite halvchanser bara varav vi hade de flesta.

Sedan var utvecklingen ganska snarlik förra veckans match. Våra motståndare kom ut som ett klart bättre lag i 2:a halvlek. Spelmässigt var det väl relativt jämnt men det var GOF som skapade nästan alla de heta chanserna och utan en fantastiskt bra målvaktsinsats av Ameer kunde matchen slutat helt annorlunda. Han började med att i den 48:e min rädda en svår boll från ganska nära håll genom att tippa den upp i ribban varefter den dansade runt lite i farlig närhet av vårt mål innan vi lyckades rensa undan den. Det fortsatte i den 64:e min när han gjorde en kanonräddning på ett närskott som han tippade till hörna (f.ö. den första på hela matchen!!!). Slutligen tippade han i den 80:e min ett mycket tungt långskott över ribban till hörna. Han blev helt enkelt matchhjälte!

De två målen i 2:a halvlek föll på slutet. När vi i den 81:a min – alltså direkt efter Ameers sista fina räddning, hårt öde för dem, gjorde 2-0 genom Fredrik på pass från Mahmoud och precis när man var inställd på att matchen därmed var punkterad så gjorde GOF en sista kraftansträngning och reducerade också i den 84:e min efter en inlägg från höger som styrdes in på volley från bara några få meters håll utan chans för Ameer. Eftersom de nu anföll med allt de hade kändes det en aning nervöst på slutet men de vaskade inte fram fler målchanser utan vi kunde hålla undan.

Lägger man bara ihop vårt sammanlagda spelövertag med deras många heta chanser så hade GOF varit värda minst en poäng men med tanke på att vi blev rejält bortdömda i 1:a halvlek så skipades ändå någon sorts rättvisa. Om vi satt också en andra straff och de dessutom fått en spelare utvisad hade det nog kunnat rinna iväg rejält.

Vi gjorde sett till att så många av våra nyckelspelare fanns på plan samtidigt – så många att Johan A fick spela på en kant! – gjorde vi ingen jättematch om än en klart bättre än förra veckan. Åter var det dock så att några av våra normalt duktigaste spelare underpresterade lite grann.

Statistik: 0-3 (Så meningsfull var den detaljerade hörngenomgången?) Avslut på mål: 7-5 Avslut utanför: 3-2 (samtliga våra c:a 30 m utanför/över….nåja, något ditåt)

I och med segern vann vi alltså vår grupp och går därmed vidare från gruppspelet för 3:e året i rad. Lottning av nästa omgång (offentlig sådan dit alla är inbjudna, sänds t.o.m. på nätet!) sker på tisdag kl.10.