Malmö stadion - Konstgräs Plan 9
14 april 2013
14:00

Referat: IFK Klagshamn U-21 - AIF Barrikaden

Efter ytterligare en dammsugning av alla tänkbara och halvt otänkbara spelare som varit i föreningens närhet de senaste decenierna lyckades vi än en gång få ihop ett lag trots match dagen innan och trots 15-20 icke disponibla spelare p.g.a. skador, sjukdomar och resor.

Startelvan: Linus - Kwame (come-back efter 1 ½ år), Per M, Stefan A, Bagher - Karim, Mats - Rabih, Martin S, Govan - Agon

Avbytare var Joel H och Nickola H som båda kom in efter en kvart och spelade resten av matchen som höger yttermittfältare resp. högerback.

Klagshamn satsade hårt framåt från början och dominerade stort de första 5-10 min:a och skapade då också lite halvchanser. Ganska snart jämnade vi dock ut spelet och det blev också vi som gjorde det första målet. Det var Karim som i den 26:e min snyggt frispelad av Nickola satte in bollen från nära håll. I den 36:e min kom en snöplig kvittering efter lite försvarsschabbel. Precis innan paus fick Klagshamn en korrekt utdömd straff som distinkt slogs in nära krysset och därmed fastställdes alltså en halvtidsledning med 2-1 för dem.Totalt sett en helt jämn halvlek spelmässigt men med ett klart chansövertag för Klagshamn även om man inte vaskade fram några riktigt heta chanser utöver de 2 målen.

Kanske inspirerade av den trevliga avslutningen på 1:a halvlek öste Klagshamn på för fullt framåt från första sekund i 2:a halvlek och redan i den 2:a min fick en kille på ett fruktansvärt hårt skott klockrent i stolpen (Linus hade varit totalt chanslös om den gått några centimeter längre in) på en frispark. På den hörna som blev en följd av lite flipper efter stolpskottet kom dock det nyligen så försmädligt uteblivna målet och om stolpskottet tidigare kändes lite oturligt så måste Klagshamnskillarna känt att turen var med dem nu istället eftersom domaren inte såg att en av deras spelare slog in bollen med handen/armen.

Sedan Klagshamn först missat ett jätteläge i 57:e min tilldömdes de 2 min senare ännu en straff som lika säkert som den första sattes i nät utan chans för Linus. Om den förra straffen var solklar kändes den här betydligt mer tveksam men antagligen tyckte domaren att de samlat ihop till den eftersom han friade några minuter tidigare på något som såg ut som en relativt klar straff. Klagshamn fortsatte att ösa på framåt - de dominerade nu matchbilden fullständigt - och hade inte Linus i den 64:e min gjort en jättefin fotparad hade Klagshamn utökat sin målskörd ytterligare.

När Govan efter 2 mycket onödiga varningar blev utvisad i den 72:a min och vi inte hade någon annan att sätta in (lagen hade annars enligt sed i träningsmatcher kommit överens om att få sätta in en ersättare vid lindrig utvisning) eftersom båda våra spelare på bänken Agon och Kwame gått ut p.g.a. skada och ställningen var 1-4 talade ju det mesta för en låt säga 1-8-förlust men så blev det INTE.

I den 76:e min spelade Bagher fram en boll längs vänsterkanten till Karim som med kraft förde med sig bollen flera tiotals meter innan han gjorde ett fint avslut och förpassade bollen i mål intill bortre stolproten - en mycket bra prestation. Strax efter vår reducering hade Klagshamn en ny ramträff när ett mycket vackert skruvat långskott som såg ut att dala ner i krysset istället tog klockrent i ribban.

I den 83:e min drogs Martin S ner nära straffområdet på högerkanten. Martin slog själv den frispark som Stefan A höll sig framme på och slog in ytterligare ett reduceringsmål för oss från nära håll. MEN INTE NOG MED DET!!!
I den 89:e min tvingades deras målvakt ta med händer utanför straffområdet i kamp med en av Martin S frispelad Joel H. OCH.... frisparken som följde tog Martin hand om och det gjorde han på bästa sätt. Han satte kvitteringen längs marken ganska nära stolpen och direkt efter avspark blåste domaren av matchen och vi hade alltså hämtat upp 1-4 till 4-4 på 18 min med en man kort. Faktiskt något av det märkligaste man varit med om. Ett tänkt odds på denna händelseutveckling satt i samband med utvisningen hade väl legat runt en million gånger insatsen.

Totalt sett en klart "orättvis" poäng men vi visade ju precis som i gårdagens match upp en bra lagmoral på slutet.

Man kan väl avslutningsvis konstatera att nästan alla våra spelare framför backlinjen satsade betydligt mer framåt än man jobbade hem och backlinjen blev så gott som hela tiden övergiven av resten av laget. Med tanke på detta klarade denna vår backlinje sin uppgift fullkomligt strålande. Alla de 5 som spelade back någon del av matchen var mycket bra men allra bäst var Bagher som var i det närmaste helt felfri både när han trots sin litenhet med mycket tufft och distinkt spel stoppade Klagshamns otroligt mycket större anfallare och när han stötte framåt ett flertal gånger utan att någonsin tappa bollen.

Statistik (våra siffror först): Hörnor: 3-7 Skott på mål: 4-10 Skott utanför: 8-10