30 september 2012
17:00

AIF BARRIKADEN

Referat: Lunds BOIS - AIF BARRIKADEN

Vi hade för dagen återgått till 3-4-3 och sedan come-backande Karim Rasho hunnit in på plan c:a 5 min efter matchen startat (kom direkt från jobb och vi visste att han skulle få svårt att hinna i tid) mönstrade vi följande "startelva": Claesson - Karim, Henke H, Danne - Johan G, Junior, Martin N, Oliver - Frmas, Martin S, Rashad

Avbytare när han hade möjlighet att komma vilket var c:a 30 min in på matchen var Claes som gick in efter 32 min som högeranfallare och spelade där till 20 kvar då han gick ner som innermittfältare.

Referenten stod och väntade på ovannämnda två spelare som kom sent och missade därför större delen av 1:a halvlek men den lär ha varit ganska dålig. 1-0 till oss kom enl. domarrapporten i 19:e min genom Danne. Enligt min sagesman slog Junior en hörna som Martin nickade. Bollen räddades på mållinjen och Danne slog in returen.

Andra målet såg jag själv och det var Rashad som efter pass från broder Karim vände runt en gubbe innan han på typiskt distinkt sätt satte bollen stenhårt i bortre krysset.

Enligt flera av spelarna alltså en rätt dålig förstahalvlek från båda lagen - något så när jämn spelmässigt men då ska man betänka att de hade en kraftig medvind i ryggen.

Lunds Bois tröttnade rejält i 2:a halvlek och blev bara sämre för varje minut. Mot slutet såg de ut som ett dåligt korplag och Marcus stod långa perioder totalt overksam i målet. Han fick dock göra en bra räddning i slutminuterna för att hålla sin nolla intakt men i övrigt skapade våra motståndare absolut ingenting utan stoppades tidigt av vår backlinje.

Vi spelade ganska bra även om motståndet alltså underlättade detta. Två riktigt snygga mål fick se. Först smekte Junior från halvdistans in en boll i bortre krysset efter pass från Rashad och bara minuten därefter gjorde Oliver ett mål som är svåröverträffat! Han slog på halvvolley och med sträckt vrist på ett skott från 30-35 meter och inte långt från sidlinjen som skruvade sig in i bortre krysset och då menar jag verkligen krysset, några få cm från såväl stolpe som ribba. Dessa mål kom i 67:e och 68: min. I den 77:e avslutade vi så målskyttet när Frmas slog ett inlägg som nådde Rashad vid bortre stolpen. Han nickade ur lite dålig vinkel mot mål och bollen gick via målvakten till Danne som på karakteristiskt sätt smugit upp och mer eller mindre på mållinjen rakade in bollen. Hans speciella förmåga att plötsligt vara med uppe i motståndarnas straffområde och ändå hinna med att så gott som alltid vara på plats i defensiven är enastående.

5-0 till oss alltså och en värdig avslutning på säsongen för B-laget som i och med segern belade 2:a-platsen i tabellen.

Ska några nämnas extra mycket i vårt lag så är det väl närmast hela backlinjen som sticker ut. De hade visserligen inte mycket att göra men det de gjorde defensivt gjorde de i stort sett hundraprocentigt och alla hann ändå vara med även i offensiven. Danne är redan nämnd, Karim var mycket bra med tanke på att han inte spelat på mycket länge (bl.a. gjorde han en mycket vacker nertagning vid sidlinjen när han fick en sådan där typisk kompispassning 7-8 dm över marken som han i princip fick att stanna på foten). Henke slutligen såg ut att spela med ett enormt självförtroende och var i princip felfri under den period referenten var där.

Av insedda skäl kan det inte bli fråga om någon statistik den här gången.