19 april 2024
19:00

IK Zenith (B)

Referat: Älvängens IK - IK Zenith (B)

Sicken fin start på matchen det blev, mål efter 1 minut och dessutom på en inövad hörnvariant.
Tyvärr fick Zenith kvittera alldeles för enkelt redan i matchminut 8 och där sprack vår vår fina nolla som stått sig i över 600 minuter. Vi tar sedan ledningen med både 2-1 och senare 4-2 och här har ÄIK ett klart kommando i matchen.
Men med 10 minuter kvar händer något, motståndarna kommer in i matchen och tar över tillställningen.
Det är oerhört märkligt att de med mindre intresse för den här matchen tillåts göra det, men tyvärr blev det så.
Reduceringen kom på hörna där vi är alldeles för passiva och som grädde på moset kommer 4-4 en stund senare från ingenstans. En riktigt fint genomförd match slutar på ett tråkigt sätt. Men 1 poäng är ändå riktigt bra mot ett motstånd som är det bästa vi mött denna säsong. Tyvärr kommer väl andra lag i serien få möta en annan upplaga framöver vilket är tråkigt och framförallt sportsligt väldigt orättvist.

1-0 Jennifer Thiel assist Sofia Marainen
2-1 Ebba Sporrong assist Vilma Winberg
3-2 Olivia Leyonlund assist Alva Hansson Björnram
4-2 Ebba Sporrong assist Olivia Leyonlund