12:00

Kungsbacka IF

Referat: Alets IK - Kungsbacka IF

Första 3 poängaren på kontot!

Idag fick vi äntligen spela seriematch på Alevallen, som för dagen höll en ganska god kvalitet sett till det kalla vädret som har hållit i sig. Bara att få springa ut på vallen gav en go stämning och bra energi som vi tog med oss direkt vid matchstart. Dagens första halvlek är den bästa för året och vi skapar bra tryck under längre perioder, KIF har några ströchanser men på det stora hela har vi bra kontroll på matchen. Fint kombinationsspel blandat med längre bollar bakom motståndarens första press. Vi flyttar spelet dit det är mest attraktivt att spela helt enkelt, och vi går till pausvila med rättvisa 3-0.

Som väntat kommer KIF ut med en annan energi i andra och vi försvarar oss väl under den första kvarten då dem lyckas skapa några fina lägen. Sebbe gör ett par klassräddningar och vi har marginalen med oss vi något avslut. Men ett gediget försvarsarbete tar udden av deras energi och vi kan göra 4-0 i 63:e minuten och definitivt stänga matchen. KIF reducerar med 19 minuter kvar men det har ingen större påverkan och matchen spelas bekvämt av med lite målchanser åt bägge håll. 3 välförtjänta poäng till Alets IK!

16' 1-0 Linus.E (Alex.J)
34' 2-0 Edvin.S (Linus.E)
39' 3-0 Emil.H (Edvin.S)
63' 4-0 Linus.E (Emil.H)