27 maj 2023
15:00

FC Södertälje

Onödiga baljor i baken

Vi inledde matchen väldigt osäkert i försvarsspelet. En olycklig studs ledde till hands och straff och 0-1 i baken i elfte minuten. Viktor gör därefter ett par bra räddningar som håller oss kvar i matchen men i 21:a minuten leder en försvarsmiss till 0-2.
Därefter har vi vår bästa period i matchen. Vi får ordning på försvaret, Gabbe J var för att nämna några ljuspunkter stabil på vänsterbacken, och det betalar sig, Ali serverar Max som distinkt trycker in den utan chans för målvakten. Strax därefter blir Max fri igen, nu på passning av Simon, men bollen går strax utanför. Alian får på en praktträff men bollen smeker ribbkrysset och ut. Vi fortsätter att spela bra men det gör motståndarna också. Man ska ha tur i fotboll också och i första halvlekens sista minut får vi en straff, då motståndaren trycker till Jonte i rätt ofarlig situation. Säker straff av Jonte ger ett oavgjort resultat i paus, 2-2.

Andra halvlek präglas inledningsvis av ställningskrig men återigen leder missar i försvaret till baklängesmål, 2-3. FC Södertälje spelar nu riktigt bra fotboll och vi hänger inte med, Vi får ändå en chans då Benji ytnyttjar sin snabbhet och rundar målvakten, som fäller honom, om Benji nu inte hade varit så ärlig hade vi fått straff. 2-4 kommer efter en smekare i bortre krysset, och 2-5 inte långt efter det. En riktigt farlig tackling på Linus borde ha slutat i utvisning men domaren, som för övrigt gjorde en mycket bra insats, nöjde sig med gult kort. Väldigt många byten gör att vi blir lite vilsna men vi rycker upp oss,. Ali står rätt i presspelet och han lägger upp en ofrivillig assist till Jonte, som återigen förvaltar sina chanser, 3-5. Vi har vittring och kämpar på, Jamie och Gurra sliter in i det sista och Willy snurrar upp halva Södertälje ett par gånger men vi når inte ända fram. I stället ytterligare ett mål i baken, som blir slutresultatet, 3-6.