11:20

Älvängens IK

Referat: Gjelleråsen IF - Älvängens IK

Förhandsinformationen sa att detta skulle bli ett möte med ett riktigt bra motstånd och det visade sig stämma.
Ett norskt lag som rest på turneringar jorden runt, här skulle krävas nåt alldeles extra för att vinna.
Vi öppnar matchen riktigt bra och vi spelar stundtals ut dem med vårt eminenta passningsspel, oerhört förvånande att det skulle funka mot ett sånt här motstånd. En bit in i första halvlek händer nåt som inte får hända, Moa som nyss kommit tillbaks efter en korsbandsskada jobbar ikapp och bryter en boll när något går sönder i knät igen. Många av tjejerna bryter ihop och ett längre uppehåll uppstår. Här enas tjejerna att de ska vinna matchen för hennes skull. Resten av matchen är fantastisk, alla kämpar hejdlöst och med 15 minuter kvar sätter vi 1-0 och våldsam glädje utbryter både på och vid sidan av planen. Ett chockat Gjelleråsen försöker det mesta för att få in en kvittering, istället trycker vi in 2-0 med minuter kvar.
Vi vinner alltså mot ett lag som är ett av de bästa vi någonsin mött som definitivt hade planer att gå långt i denna turnering, helt fantastiskt att man kan sluta upp och spela hem en seger för Moa på detta sätt!