18 augusti 2019
11:00

Torup/Rydö FF

Referat: Alets IK - Torup/Rydö FF

0-1 i första paus men i slutändan en mycket stabil seger för våra go'a tjejer. Jag pratade lite kort med motståndarnas tränare efter matchen och undrade kring utsparksstrategin. Svaret var att ge sina tjejer andrum genom att få iväg bollen långt upp och att etablera ett spel högre upp på plan. Rekommendation från förbund är att målvakten rullar ut och att motståndarna backar hem så att ett organiserat spel kan byggas upp. När undertecknad inledde tränaruppdrag med son för snart tio år sedan var det utsparkar som gällde för oss också, men nu går det snabbt att konstatera hur mycket bättre för spelutvecklingen det är att starta spel hos backar längs marken och därifrån finna strategier för anfall. Nåväl, det annorlunda spel som denna match fick gav oss många tillfällen att träna på att tajma flygande bollar och betydelsen av att ta dem innan studs. En del modiga nickar fick vi också ta del av.

Särskilt under period två och tre vill vi berömma för många fina intentioner i anfallsspel och grymma kämpatakter i försvar. Bra att vi hade sådant tydligt tålamod, lönen för mödan kom ju. Kul också att kunna testa hörnvarianter i praktiken och det är också kul att vi nu under träningar och samlingar börjar snacka kring detaljer i spel och positioner. De är verkligen mottagliga för sådant nu.

Håller tummarna för god närvaro på träningarna, något som, mycket glädjande, förbättrats sedan omstarten. Nu stundar ett litet uppehåll i matcher, nästa är borta mot Åsa 1 september. Mycket bra start på höstsäsongen har vi fått och med goda takter fortsätter vi på den inslagna vägen!